Gemeente Schiedam


Maart 2009

Gemeenteraad op bezoek in Woudhoek, Spaland en Sveaparken

11 maart 2009

Op zaterdag 14 maart brengen de leden van de gemeenteraad gedurende de ochtend een bezoek aan de wijken Woudhoek, Spaland en Sveaparken. Per fiets doen zij verschillende locaties in de wijken aan, waar zij worden bijgepraat over wat er in de wijken speelt.

Bewoners zijn van harte welkom tijdens het bezoek in gesprek te gaan met de leden van de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders is uitgenodigd bij de verschillende programmaonderdelen aanwezig te zijn.

Het programma van het werkbezoek ziet er als volgt uit:
* 9.15 uur Verzamelen in Verenigingsgebouw De Stuurhut, Nijhoffplein 21.

* 9.30 uur Start programma
Welkomstwoord door de heer H. Hofland namens de gemeenteraad. Dhr. H. Loendersloot (voorzitter van Harpe Davids) is gevraagd om een korte toelichting te geven over de problematiek rond De Stuurhut.

* 10.00 uur Gele Woudhoek (gebied 91A)
Dhr. C. Valk (Werkgroep Gele Woudhoek) is gevraagd om een korte toelichting te geven over de eigen rol van bewoners met betrekking tot het openbaar gebied.

* 10.20 uur Oversteek Van Dalsumlaan
Mw. H. Meeuwsen en mw. S. Gouweleeuw (Bewonersvereniging Woudhoek) zijn gevraagd kort in te gaan op de kwesties veiligheid, verlichting en tweerichtingsfietspad.

* 10.45 uur Geuzenplein
Op dit plein komen onderwerpen als de herinrichting, jongerenoverlast en de afsluiting van het F. Rietveldpad aan de orde.
Dhr. P. van Dijk (bedrijfsleider Plus Markt) is gevraagd een korte toelichting te geven.

* 11.05 uur Hoge Hekkenplein
Dhr. P. Kluwen (Feministenbuurt Noord) en dhr. K. van Kasteren (Feministenbuurt Zuid) en mw. J. van Grootveld (Ambachtenbuurt) zijn gevraagd een korte toelichting te geven. De onderwerpen ophogingswerkzaamheden, grondwaterstand en het Hoge Hekkenplein (Aletta Jacobsstraat/Carry Pothuisstraat) komen hier aan de orde.
* 11.30 uur De Akkers
Dhr. H. Nikkels (bewonersvereniging Spaland) is gevraagd een korte toelichting te geven over met name het groenonderhoud.
* 12.00 uur Park Rode/Gele Toren
Marcel Kreuger gaat in op de ontwikkelingen rond dit gebied.
* 12.30 uur Degerfors
Hier wordt door Marcel Kreuger aandacht besteed aan verschillende zaken zoals parkeervoorzieningen, de zogenaamde groene matten, speelvoorzieningen en het gebruik van materiaal conform afspraak.
* 12.45 uur G. Vasaborg
Dhr. A. Vredenbregt en dhr. H. Kramer zijn gevraagd een korte toelichting te geven. Het onderwerp openbare ruimte komt hier aan de orde.

* 13.10 uur Olof Palmeborg
Korte kennismaking met dhr. H. van Baardewijk van de Bewonersvereniging Vallmofäste.

* 13.15 uur Krona lounge society
Lunch. Tijdens de lunch kunnen bewoners van de wijken suggesties doen om de parkeeroverlast in hun wijk te verbeteren.
* 14.00 uur Einde van het programma.

Klik hier voor meer informatie.