Gemeente Baarn

Zaterdag oefening bosbrand in omgeving Baarn

Zaterdagochtend 14 maart organiseert de regionale brandweer samen met lokale brandweerkorpsen een natuurbrandoefening in de omgeving van Baarn. Deze oefening wordt de grootste natuurbrandoefening die ooit binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Utrecht is georganiseerd. Een groot deel van de regio is immers bosrijk. Het risico op bosbrand is hierdoor altijd aanwezig. Goede voorbereiding en regelmatig oefenen is dus van groot belang.

Deze oefening heeft als werknaam 'Wolfsdreuvik', naar het gebied waar de oefening plaatsvindt. De oefening wordt georganiseerd door Veiligheidsregio Utrecht, Brandweer Baarn, Gemeente Baarn, politie, en Geneeskundige Hulpdienst bij Ongevallen en Rampen (GHOR).

De oefening wordt zo realistisch mogelijk opgezet. Misschien ziet u rook of hoort u de hulpdiensten. U hoeft daar niet van te schrikken: het gebeurt allemaal in het kader van de oefening. Het is mogelijk dat deze oefening toch enige overlast veroorzaakt. Er wordt geprobeerd die tot een minimum te beperken.

Tijdens deze oefening kunt u gewoon uw geplande activiteiten/werkzaamheden voortzetten.