Gemeente Middelburg

Verkeershinder Kleverkerkseweg in weekend 14 en 15 maart

De werkzaamheden aan de N57 zijn in volle gang en liggen goed op schema. Soms kunt u echter hinder ondervinden van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld in het weekend van 14 en 15 maart. In dat weekend gebeurt er van alles rondom het spoor en de Kleverskerkseweg.

Voor de aanleg van de nieuwe N57 moet er een spoorviaduct komen in de lijn Vlissingen-Goes. Het spoorviaduct wordt momenteel gebouwd aan de zuidkant van het spoor. In het weekend van 4 en 5 april wordt het viaduct op zijn plek gezet. Maar voor het zover is, wordt de omgeving rondom het spoor onderzocht op de aanwezigheid van niet gesprongen explosieven. Vervolgens wordt de fundering van het viaduct aangebracht. Dit laatste kan geluidsoverlast veroorzaken.

Gevolgen voor het wegverkeer
Als gevolg van de genoemde werkzaamheden is de Kleverskerkseweg afgesloten. Dat heeft gevolgen voor het autoverkeer tussen Arnemuiden en Middelburg. Automobilisten moeten omrijden via de A58. Hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van de Kleverskerkseweg. Voor fietsers is de weg ook afgesloten. Fietsers van en naar Arnemuiden worden tijdens de afsluitingting met een pendelbus over de afgesloten Kleverskerkseweg vervoerd. Ook spoorwegovergang Nieuwlandseweg is in het genoemde weekend tweemaal een uur afgesloten. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Weggebruikers kunnen voor meer informatie bellen naar Rijkswaterstaat, tel. 0800-8002
of kijk op www.rijkswaterstaat.nl

Geen treinverkeer

Ook rijden er dit weekend geen treinen tussen Goes en Vlissingen. ProRail vervangt dan namelijk de ballast (het spoorgrind) op een deel van het traject. Op een goed ballastbed liggen de sporen stabiel en recht, zodat treinen er veilig overheen kunnen rijden. Om de ballast te kunnen vervangen, worden de spoorstaven en dwarsliggers losgekoppeld.

Reizigers kunnen voor meer informatie over vervangend busvervoer kijken op www.ns.nl en teletekstpagina 751 voor reisinformatie of teletekstpagina 754 voor informatie over werkzaamheden of bel naar 0900-9292 (⬠0,70 p.m.).

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl