Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Veel animo vanuit Graven Es voor Fitscan 45+

gepubliceerd op : 13-3-2009

Ruim 350 mensen uit de wijk Graven Es hebben zich aangemeld voor de zevende `Fitscan 45+, bewegen dus!'. Daarmee zijn alle beschikbare plaatsen vergeven.

De `Fitscan 45+, bewegen dus!' wordt op zaterdag 14 maart gehouden in het Twents Carmel College, locatie De Thij. Alle deelnemers hebben inmiddels een bevestiging ontvangen met daarin het tijdstip waarop bij hen de test wordt afgenomen. De complete test duurt een uur. De fitscan is bedoelt om deelnemers inzicht te geven in hun fitheid en hen, indien nodig, te stimuleren een gezonde(re) en actieve(re) leefstijl aan te nemen.

Fitheidstest

Een team van deskundigen staat aanstaande zaterdag klaar om onder andere bloeddruk, cholesterol, glucose, lengte en gewicht te meten. Ook wordt er getest op lenigheid, (knijp)kracht en uithoudingsvermogen en wordt een diabetes risicotest afgenomen. De fitscan wordt afgesloten met een adviesgesprek waarbij een deskundige adviseur de uitslag met de deelnemers doorneemt en met hen de mogelijkheden bespreekt om een actieve(re) leefstijl aan te nemen.

Informatie Oldenzaalse sportaanbieders

Bij diverse stands kan informatie worden ingewonnen over verschillende bewegingsactiviteiten, zoals hardlopen, nordic walking, zwemmen en fitness. Mensen die zich ter plekke aanmelden voor één van de activiteiten kunnen gebruik maken van kennismakingsaanbiedingen. Naast de Oldenzaalse sportaanbieders is Carint aanwezig voor het geven van voedingsadvies.

De Essen

In het najaar 2009 wordt de laatste fitheidstest in Oldenzaal georganiseerd. Voor deze Fitscan worden de 45-plussers uit de wijk De Essen te zijner tijd uitgenodigd. Meer informatie over de `Fitscan 45+, bewegen dus!' is te vinden op deze site onder 'fitheidstest'.