Ingezonden persbericht


Theaterspektakel in een sporthal

CGN DANCE & DRUM EVENT IN DRACHTEN

De landelijke dans- en slagwerkorganisatie voor amateurs, Color Guard Nederland (CGN) houdt op zaterdag 14 maart haar laatste voorronde van het competitieseizoen in Drachten. In Sportcentrum Drachten doen liefst 55 groepen uit heel Nederland en zelfs Duitsland mee. Alle groepen voeren in korte tijd ware theatershows uit die door een vakkundige jury beoordeeld worden.
De wedstrijd in Drachten start om 12.30 uur, de zaal en kassa gaan om 12.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur en kosten 8,50 euro. De hele dag strijden de groepen. U kunt de hele dag in- en uitlopen. Om 21.30 uur zijn alle winnaars bekend.
De groepen zijn helemaal vrij in wat ze doen. Alles van Callas tot Kane mag uitgevoerd worden. De groepen krijgen ongeveer 5 minuten om zich te presenteren. De tournee start in januari en duurt tot de laatste zaterdag van maart. Plaatsen als Aalsmeer, Goes, Waalwijk, Almere, Franeker en Eindhoven worden aangedaan.
De competitietour brengt vele voordelen met zich mee voor de deelnemers. Het zijn allemaal op zich staande verenigingen die zich kunnen verbeteren door optreedervaring en commentaar van een deskundig juryteam. Anders dan bij bijvoorbeeld So You Think You Can Dance en XFactor vallen de groepen pas af op de laatste dag in Eindhoven. Overdag volgt daar de selectie en 's avonds worden de winnaars gekozen uit de selecte groep.

Een website met informatie over deze unieke activiteit is van start gegaan. Daar treft u uitleg over hetgeen u gaat zien, beelden van eerdere producties en informatie over kaartverkoop. Surf naar www.cgn2009.nl voor informatie.
---



Ingezonden persbericht