Sint Franciscus Gasthuis
Sint Franciscus Gasthuis organiseert Informatiemarkt Opleidingen

Op zaterdag 14 maart 2009 van 10.00 tot 14.00 uur organiseert het Sint Franciscus Gasthuis een Informatiemarkt Opleidingen. In de centrale hal van het ziekenhuis geven medewerkers en leerlingen voorlichting over de diverse beroepsopleidingen, stagemogelijkheden en verschillende (verpleegkundige) vervolgopleidingen. Tevens geven praktijkopleiders demonstraties en kunnen bezoekers zelf enkele vaardigheden oefenen. Daarnaast worden er rondleidingen verzorgd en krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen.

Informeren en enthousiasmeren
Het Sint Franciscus Gasthuis beoogt met de Informatiemarkt Opleidingen leerlingen van het voortgezet onderwijs, ouders, decanen, herintreders en andere belangstellenden te informeren over en te enthousiasmeren voor verschillende beroepsopleidingen die er in het ziekenhuis mogelijk zijn.

Uiteenlopende beroepsmogelijkheden
Voor iedereen is het bekend dat je in een ziekenhuis verpleegkundige kunt worden, maar alle andere uiteenlopende beroepen die je in een ziekenhuis kunt beoefenen zijn vaak onbekend. Op deze informatiemarkt laat het Sint Franciscus Gasthuis zien welke mogelijkheden het allemaal biedt.

Vertegenwoordigde beroepen
Natuurlijk is het beroep verpleegkundige vertegenwoordigd op de informatiemarkt, maar daarnaast onder ander de volgende beroepen: Operatie assistent en Anesthesiemedewerker, Medisch microbiologisch analist, Radiodiagnostisch laborant, Medisch instrumentatie technicus, Longfunctieassistent, Hartfunctielaborant, Apothekersassistent en Doktersassistent. Tevens diverse verpleegkundige vervolgopleidingen zoals Endoscopieverpleegkundige, Dialyseverpleegkundige, Oncologieverpleegkundige, Obstetrie & gynaecologie verpleegkundige, High Care Neonatologie verpleegkundige, Intensive care verpleegkundige, Cardiac care unit verpleegkundige, Spoedeisende hulp verpleegkundige en Kinderverpleegkundige Voor meer informatie over de Informatiemarkt Opleidingen www.sfg.nl/informatiemarkt

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Het Sint Franciscus Gasthuis is het eerste en enige algemene ziekenhuis in Rotterdam met de topklinische status. Dit betekent dat het Sint Franciscus Gasthuis voorop loopt in de kwaliteit van patiëntenzorg, onderwijs en opleiding, onderzoek en vernieuwing. Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam