Ingezonden persbericht


Nijmeegs Boekenfeest met Herman Koch, Jan Siebelink, Hans Dorrestijn en Herman Brusselmans

Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen verandert op zaterdag 14 maart in een literaire beestenboel. Het Nijmeegs Boekenfeest biedt een bomvol programma met schrijvers, dichters, muzikanten, kunstenaars en dj's. De rode draad van de avond is het boekenweekthema van 2009: Tjielp Tjielp - De literaire zoo.

Het programma:
HERMAN KOCH was ooit eigenaar van een dierenwinkel in Jiskefet, maar scoort nu hoge ogen met zijn roman Het Diner. JAN SIEBELINK vertelt over zijn fascinatie voor windhonden. GERBRAND BAKKER zal het hebben over ezels, schapen en de tureluur; HERMAN BRUSSELMANS over Eddie met zijn natte neus. HANS DORRESTIJN schreef ooit Het Anti-Hondenboek, maar is tegenwoordig vogelaar. Muzikant en componist TOM AMERICA zingt Tjielp Tjielp en andere mooie gedichten van Jan Hanlo. Filosofe STINE JENSEN weet waarom vrouwen van apen houden. Er zijn hilarische verhalen van ARJEN LUBACH en dierlijke poëzie van F. STARIK. De denderende slotshow wordt verzorgd door de beroemde Duitse deejay SOUL RABBI en electropopduo BEDHELM & DE STEWARDESS.

Korte interviews met enkele gasten, waaronder Gerbrand Bakker en Herman Brusselmans, zijn te vinden op www.wintertuin.nl .

Het Nijmeegs Boekenfeest is een samenwerking van Bibliotheek Gelderland Zuid, Boekhandel selexyz dekker vd vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken, Soeterbeeck Programma RU, Keizer Karel Podia en Literair Productiehuis Wintertuin.

Datum: Zaterdag 14 maart 2009
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d Nijmegen Deuren open: 19.15 uur Aanvang programma: 20.15 uur Toegang: ¤10, ¤ 7,50 (bibliotheekleden/pashouders/studenten) Voorverkoop: Vestigingen Bibliotheek Gelderland Zuid, Vestigingen selexyz dekker vd vegt, Kassa Stadsschouwburg Info: www.nijmeegsboekenfeest.nl

Literair Productiehuis Wintertuin
Postbus 1009; 6501 BA Nijmegen
www.wintertuin.nl
telefoon +31 (0)24 323 19 04