Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 5 maart 2009

LE CHAMPION VIERT 40 JARIG BESTAAN

Toerclub Le Champion werd in maart 1969 opgericht als toerafdeling van de Amsterdamse wielrenclub AR & TC Le Champion. Op 14 maart a.s. viert Le Champion haar 40-jarig bestaan in het DSB Stadion in Alkmaar.

Le Champion ontwikkelde zich in al die jaren tot verreweg de grootste toerclub van Nederland. Inmiddels is het ledenaantal ruim de 6000 gepasseerd. De evenementen op

fiets-, loop- en wandelgebied zijn zeer aansprekend en tellen tienduizenden deelnemers. Grootste loopevenementen zijn de Dam tot Damloop, PWN Egmond Halve Marathon en Runner's World Zandvoort Circuit Run. Daarnaast regelt Le Champion de gehele operationele organisatie van de Amsterdam Marathon. Op fietsgebied zijn de Ronde van Noord-Holland, Luik-Bastenaken- Luik en de Strandrace Egmond-Pier-Egmond echte klassiekers en de jongste loot is de wandelsport. De Egmond Wandel Marathon, Dam tot Dam Wandeltocht en Plus Wandel4Daagse Alkmaar zijn op dit gebied meest toonaangevend.

Le Champion telt jaarlijks tegen de 200.000 deelnemers in totaliteit bij al haar evenementen. De Stichting Sportevenementen Le Champion heeft een professioneel kantoor met 16 medewerkers in Alkmaar. Op 14 maart in het DSB Stadion zal voor genodigden en relaties een receptie worden gehouden. Voor alle leden is er groot feest.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht