KNHS


Anky gaat IPS Salinero testen in Ermelo

6 maart 2009

ERMELO (KNHS) - Op zaterdag 14 maart gaan IPS Salinero en Anky van Grunsven (Erp) kijken hoe het staat met de trainingsarbeid richting Indoor Brabant. Van Grunsven gaat niet van start in de KNHS Indoor Kampioenschappen, die van 13 tot en met 15 maart in Ermelo worden gehouden, maar zal als 'guinnee pig' op zaterdag 14 maart om 16.00 uur de Grand Prix rijden. Dit is het eerste optreden in de wedstrijdring van de individuele Olympische kampioenen na Hong Kong. Na afloop van haar proef neemt Anky de microfoon ter hand en zal zij een toelichting geven over het trainingstraject dat zij samen met Salinero heeft afgelegd. Daarnaast zal zij ook ingaan op haar ervaringen die zij tijdens de rit heeft opgedaan. Dit optreden van Van Grunsven en Salinero dient beschouwd te worden als een 'mini clinic'.

De KNHS Indoor kampioenschappen worden in vier klassen verreden en dat zijn de klassen ZZ-licht, ZZ-Zwaar, de Lichte Tour en de Zware Tour. Op de eerste dag, 13 maart, rijden in de klassen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en in de Lichte Tour in iedere klasse 20 combinaties binnen. Op zaterdag 14 maart komt daar de Zware Tour bij, maar wordt het aantal deelnemers beperkt tot een dozijn en op zondag wordt in alle vier de klassen een Kür gereden en daarvoor komen er nog acht combinaties aan de start. Onder de deelnemers ook de A-kader combinaties Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) met Broere Jazz en Edward Gal (Harskamp) met Moorlands Totilas. Gal komt ook aan de start in dit kampioenschap met zijn paard Interfloor Next One en deze combinatie maakt deel uit van het B-kader, net als Christa Laarakkers( Winschoten) met Ovation.

Op de website van de KNHS www.knhs.nl vindt u in de kolom links de knop 'Indoor Kampioenschappen'. Als u daarop klikt krijgt u het subknopje 'startlijsten' te zien. Als u daar weer op klink ziet u onder de kop 'gerelateerde downloads' de regel 'startlijst KNHS Indoor kampioenschap paarden 13-15 maart'. Als u vervolgens daarop klikt krijgt u de startlijsten voor de eerste dag en het en het tijdschema voor alle drie dagen vol boeiende dressuur.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Anky van Grunsven met IPS Salinero door: www.melissen.net