Woonbond


13-03-2009

Interventieteam voor integriteit woningcorporaties

Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) gaat een interventieteam instellen dat actief op zoek gaat naar schendingen van integriteit bij woningcorporaties. Het gaat daarbij onder meer om nevenfuncties van bestuurders, belangenverstrengeling, het functioneren van raden van toezicht en mandaten van directeuren voor aan- en verkoop van grond en onroerend goed.
'Mede naar aanleiding van de constateringen bij Rochdale en SGBB maak ik mij zorgen over de integriteit binnen de corporatiesector. Ik acht het dan ook van belang dat er snel passende maatregelen worden genomen,' aldus van der Laan in een brief aan de Tweede Kamer.

Ook wil Van der Laan het meldpunt op het ministerie breed onder de aandacht brengen, onder meer bij huurders- en bewonersorganisaties. Op deze wijze wil ik er zorg voor dragen dat er geen enkele barrière is om contact op te nemen met het meldpunt in termen van naamsbekendheid, zichtbaarheid en vindbaarheid.

Op 7 april is er een overleg met de Tweede Kamer, waar onder andere wordt gesproken over de stand van zaken bij de corporaties Rochdale en SGBB.