Politie Groningen

Zaterdag 14 maart 2009

Provincie Groningen, 14-03-2009

Grootegast: bromfietser gewond bij verkeersongeval

Een 16-jarige jongen uit Marum is vrijdagmiddag in de Hoofdstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 70-jarige automobilist uit Sebaldeburen wilde vanaf de uitrit bij een woning de weg oprijden. Op dat moment kwam de bromfietser vanuit een dode hoek aanrijden. Door de aanrijding kwam de 16-jarige ten val. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: ambulancepersoneel voorkomt straatroof

Twee onbekende straatrovers hebben vrijdagavond geprobeerd een 49-jarige vrouw uit Groningen te beroven. Het duo, zittend op een brommer, reden de vrouw op de Kastanjelaan tegemoet. Op dat moment moest het slachtoffer goederen aan de knapen geven. Terwijl zij bezig was om spullen te pakken, zagen de ambulancemedewerkers de beroving gebeuren. Zij rende hierop naar de vrouw om haar te helpen. De daders kochten eieren voor hun geld en gingen er zonder buit vandoor. De politie beschikt over het signalement van beide daders. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: fietsster zwaar gewond bij verkeersongeval

Een 83-jarige vrouw uit Delfzijl is vrijdagmiddag op de kruising Farmsumerweg / Zeel zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw verleende, rijdend op haar fiets, op de kruising geen voorrang aan een 37-jarige automobilist uit Delfzijl. Het slachtoffer raakte door de aanrijding zwaar gewond aan haar hoofd. Op de plek van het ongeval werd zij door ambulance- en traumahelipersoneel gestabiliseerd. Hierna werd de vrouw met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en analyse gemaakt.

Zuidbroek: Winschoter rijdt onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht op de Europaweg een 32-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De Winschoter werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor met een rijverbod op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: politie houdt geweldplegers aan

De politie heeft vrijdagnacht een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Politieagenten zagen de Stadjer op een 29-jarige plaatsgenoot afrennen. Hierop gaf de man het slachtoffer een klap in het gezicht. De verdachte werd direct aangehouden. Het slachtoffer heeft al aangifte gedaan. De 34-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Later in de nacht werden ook twee jongemannen van 18 en 20 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor geweldpleging. Politieagenten zagen dat de 20-jarige een 21-jarige plaatsgenoot een vuistslag in het gezicht geven. Het slachtoffer viel door de klap languit op de grond. De 18-jarige verdachte gaf vervolgens het op de grond liggende slachtoffer een trap. Het gewelddadige duo werd direct aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer liet zich behandelen en nakijken op de spoedopvang van het ziekenhuis. Hij zal aangifte doen.

Groningen: aanrijding met drank

De politie heeft vrijdagnacht een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was in een flauwe bocht op de Eikenlaan de controle over het stuur verloren. De man schoot via de rechterberm over de andere weghelft. Hij botste vervolgens tegen een lichtmast, die door de klap volledig uit de grond werd gerukt. Het slachtoffer was volgens eigen zeggen ongedeerd. Hij wilde zich niet laten onderzoeken door uitgerukt ambulancepersoneel. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 2 promille alcohol in zijn bloed had. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op diverse locaties in de provincie Groningen snelheidscontroles verricht.

Groningen, Zonnelaan: aantal gecontroleerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 2739, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 1539, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Appingedam, Farmsumerweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 2103, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Usquert, Provincialeweg N363: aantal gecontroleerde voertuigen: 600, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.