Ingezonden persbericht


EMBARGO zaterdag 14 maart na 17.00 uur

Cees Lansbergen benoemd tot erelid van de Atletiekunie

Alkmaar
Tijdens het 40 jarig jubileum van toerclub Le Champion op zaterdag 14 maart is Cees Lansbergen benoemd tot erelid van de Atletiekunie. Hij ontving de onderscheiding tijdens de receptie van het jubileum uit handen van (bestuurslid naam).

Cees Lansbergen heeft zich jaren actief ingezet voor de belangen van de atletiek in Nederland. Hij is jarenlang de grote inspirator en organisator geweest van Le Champion. En met name zijn onder zijn leiding o.a. de PWN Egmond Halve Marathon, Dam tot Damloop, Amsterdam Marathon en de Runnersworld Zandvoort Circuit Run uitgegroeid tot grote nationale en internationale evenementen. Lansbergen zijn kracht is het bedenken en ontwikkelen van evenementen waarbij zijn uitgangspunt is dat de evenementen altijd onderscheidend moeten zijn.

Hij is de grondlegger geweest bij de implementatie van bedrijven binnen de evenementen. Mede door zijn enthousiasme en creativiteit is de Dam tot Damloop uitgegroeid tot een van de grootste in de wereld waar zoveel bedrijven aan meedoen. Uniek was ook de invoering van de man vrouw wedstrijd bij de PWN Egmond Halve Marathon en de Dam tot Damloop. Zo heeft de Egmond Halve Marathon van 2006 wereldwijd media aandacht gekregen. Waar in de wereld is er een eindsprint tussen een man (Kamiel Maase) en een vrouw (Suzan Chepkemei)? Voor Lansbergen was dit het ultimo gevoel bij zijn "bedenksel".

Sinds 1969 is Lansbergen lid van Le Champion en in 1986 is hij als eerste werknemer in dienst getreden van de Stichting Sportevenementen Le Champion, waarvan de laatste 10 jaar als directeur. Per 16 februari 2009 is hij adviseur van de directie van Le Champion. Simone Richardson is sinds 16 februari de nieuwe directeur.

Noot aan de redactie (