Politie Gelderland-Zuid

Vijf keer rijden onder invloed

Beesd, Groesbeek, Lienden, Nijmegen, Zaltbommel, 14-03-2009 o Vrijdagmiddag, -avond en - nacht zijn in Beesd, Groesbeek, Lienden, Nijmegen en Zaltbommel enkele personen aangehouden en bekeurd voor rijden onder invloed.

Rond 02.00 uur werd een 29-jarige man uit Werkendam op de Parkweg aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een de ademtest op straat blies de man een A. Hierop hebben de agenten de man aangehouden. Op het bureau werd duidelijk hoeveel de man teveel gedronken had. Hij blies 445 ug/l. De man uit Werkendam kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen.

Groesbeek

Bij een controle in Groesbeek is vrijdagavond een 50-jarige man aangehouden op de Spoorlaan. De man blies bij de blaastest op straat een A. Hiervoor werd hij aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 460 ug/l, waar wettelijk 220 ug/l is toegestaan. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van vier uur.

Lienden

In Lienden werd vrijdagnacht een 23-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij blies 190 ug/l. Omdat de vrouw onder de categorie beginnend bestuurder viel, was dit te veel. Zij heeft een rijontzegging van twee uur opgelegd gekregen. Later die avond is de 23-jarige Rotterdamse met een proces-verbaal weer heengezonden.

Nijmegen

Op de Van Schaeck Mathonsingel zagen agenten een 31-jarige man uit Nijmegen in zijn auto stappen en vervolgens een slok uit een fles nemen. Omdat de agenten vermoedden dat het hier om alcohol ging zijn zij uitgestapt met de bedoeling de man te vertellen dat hij niet mocht gaan rijden als hij alcohol had gedronken. Terwijl zij uitstapten zagen zij dat de verdachte man wegreed, het Keizer Karelplein op. De agenten zijn achter hem aangereden. Op de Van Schaeck Mathonsingel sloeg de man af en parkeerde zijn auto. Hier hebben de agenten hem aangehouden. Uit de ademanalysetest blies de man 605 ug/l. Bij navraag op het bureau bleek dat de man geen geldig rijbewijs had en al eerder was aangehouden voor rijden onder invloed.

Zaltbommel

In Zaltbommel zagen agenten een auto met hoge snelheid vanaf de Prins Bernardweg richting de Prinses Julianastraat rijden. In deze straat parkeerde de bestuurder zijn auto, waarop de agenten hem staande konden houden. Op straat blies de man een A op de ademtest, waarop de man werd aangehouden. Op het bureau blies de man 475ug/l. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, omdat deze al een keer eerder was ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

(15)

Laatst gewijzigd 14-03-2009 11:32 | © Regio Gelderland-Zuid |