Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - met drank op in het verkeer | |

De politie Apeldoorn heeft tijdens de horecanacht van vrijdag op zaterdag 14 maart diverse jongeren met alcohol op in het verkeer aangehouden. Eén bestuurder bleek zijn rijbewijs al kwijt te zijn vanwege alcoholgebruik in het verkeer maar werd toch rijdend in een auto aangetroffen.


De politie controleert gedurende de horecanacht met enige regelmaat bestuurders van motorvoertuigen. Daarbij gaat het niet alleen om auto's, maar ook om bestuurders van brommers of snorfietsen. Twee 19- jarige Apeldoorners werden in het centrum op een snorfiets aangetroffen en hadden teveel gedronken. De één blies op het politiebureau 1.1 promille en zij kreeg een proces-verbaal, de ander, een man blies 1.4 promille en naast een proces-verbaal werd zijn rijbewijs ingevorderd.
Een 21-jarige Apeldoorner werd rijdend in een auto aangetroffen en had ook gedronken. Bij controle in de politieadministratie bleek hij zijn rijbewijs al kwijt te zijn vanwege alcoholgebruik in het verkeer. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een 66-jarige Apeldoorner bleek ook gedronken te hebben en zijn promillage bleek 0.7 promille. Met een rijverbod en een boete ging hij later naar huis.

|     |Apeldoorn -  hoezo gedronken?                             |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart twee 17-jarge jongens uit Apeldoorn aangehouden. De één had onder invloed getracht een fiets uit een tuin aan de Gardenierslaan in zijn woonplaats te stellen, de ander had ook teveel gedronken en gedroeg zich lastig bij het politiebureau


De politie kreeg rond 02.40 uur melding dat een jongeman een fiets uit een tuin had proberen te stellen. Nadat hij betrapt was ging hij er vandoor en volgens de melder was de jongeman duidelijk onder invloed. De politie kon hem even verderop aanhouden en tijdens het verhoor bleek dat hij inderdaad teveel gedronken had. Hij kon zich niets van het feit herinneren.


Eerder die nacht was een leeftijdgenoot bij het politiebureau aan de Vosselmanstraat heel vervelend. Hij was het terrein opgelopen toen en politieauto het hek passeerde en wilde niet weggaan. Ook was hij maar aan het schelden. Op vordering weigerde hij het terrein van het politiebureau te verlaten, waarna hij werd aangehouden en ingesloten.


Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt en er is ook een zorgmelding gemaakt zodat de jeugdhulpverlening contact met beide gezinnen opneemt.

|     |Apeldoorn - tiener zwaar gewond bij ongeval               |

Een 12-jarige Apeldoorner is zwaar gewond bij een ongeval met zijn fiets. De jongen reed vrijdagmiddag 13 maart van een talud bij de Houttuinen-Oost in zijn woonplaats naar beneden en kwam te vallen.


De jongen wilde omstreeks 15.40 uur via een aanwezig spoor in het talud naast de betonnen trap vanaf de Zutphensestraat richting de Houttuinen-Oost naar beneden rijden. Dit ging niet goed, waardoor hij begon te slingeren en ten val kwam. Een vriendje dat bij hem was, sloeg alarm en ambulancepersoneel vervoerde de bewusteloze jongen naar het ziekenhuis. Later op de avond is hij overgebracht naar het Medische Centrum in Utrecht.

|     |Apeldoorn - snelheidscontrole na klachten                 |

Naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag op de Terwoldseweg in Apeldoorn heeft de politie vrijdag 13 maart een snelheidscontrole gehouden. 31 bestuurders reden te hard en werden bekeurd.


De politie hield de controle op deze 60 km weg naar aanleiding van klachten. De hoogst gemeten snelheid van de 31 overtreders bleek 90 km. Allen krijgen een bekeuring


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --