Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14-03-2009

Twee aanhoudingen na steekpartij

BREDA: De politie kreeg vrijdag even voor 19.00 uur melding van een steekpartij op de Slingerweg. De politie hield aan de hand van de melding een 28-jarige man uit Breda aan bij de daklozenopvang. Hij bleek een klein wondje op zijn buik te hebben. De man is overgebracht naar het politiebureau.
Op de Academiesingel werd de andere partij aangetroffen. De 43-jarige man uit Breda is aangehouden. Hij had een kleine snijwond in zijn hand en een flinke zwelling in zijn gezicht. De man is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd een kneuzing van het jukbeen geconstateerd. Na behandeling is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Beide verdachten wilden niets verklaren over de
steekpartij en wensten beiden geen aangifte te doen.

Minderjarige aangehouden met hennep

BREDA: De politie zag vrijdag even na 20.00 uur dat een jongen op het Kerkplein een gripzakje hennep vast had. De politie sprak de jongen aan. Het bleek te gaan om een 15-jarige jongen uit Bosschenhoofd. Hij is aangehouden voor overtreding van de opiumwet en na verhoor
overgedragen aan zijn ouders. De jongen wordt voorgedragen voor HALT.

Automobilist bestolen van auto

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld. Een 26-jarige man uit Breda reed rond 20.15 uur over de Baliendijk in zijn personenauto. De eigenaar wilde de auto verkopen en had de informatie op papier tegen het raam geplakt. Op de Baliendijk trok een bestuurder zijn aandacht en de Bredanaar stopte langs de weg. Twee mannen stapten uit het bestelbusje en spraken hem aan. Ze vroegen informatie over de auto en een van hen ging in het voertuig zitten. Hij toonde de eigenaar een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Op dat moment stapte de tweede man in het busje en gingen de twee er met beide auto's vandoor. De eigenaar van de auto meldde zich bij de politie. Deze heeft het voertuig, een blauwe Peugeot 306 met kenteken JP-RS-58, internationaal als gestolen gesignaleerd.

Een aanhouding tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het redelijk druk in de binnenstad van Breda. De politie hield een 16-jarige Bredase aan op de Havermarkt voor belediging. Bij insluiting in het cellencomplex pleegde de verdachte verzet. Tijdens verhoor bekende de Bredase en verklaarde ze geen spijt te hebben van haar daden. Ook werden er twee bekeuringen uitgedeeld, waarvan een voor wildplassen en een voor verstoring van de openbare orde.

Jongen aangehouden voor poging overval

BREDA: De politie hield zaterdag even voor 01.00 uur een 15-jarige jongen uit Breda aan voor een poging overval in Bavel. De verdachte werd aangehouden in zijn woning in de wijk Overakker.
Rond 20.00 uur kreeg de politie melding van een poging overval op een winkel aan de Brigidastraat. Hier zou een jongen de winkel binnen zijn gekomen. Hij had de winkelier bedreigd met een mes en had geld geëist. De winkelier was hierop erg boos geworden en had de overvaller tegen zijn benen geschopt. Hierna ging de man ervandoor. De winkelier alarmeerde de politie. Deze zocht de omgeving af naar een verdachte en nam aangifte op van de gedupeerde. De politie verstuurde een SMS-Alert met een kort signalement van de dader en de richting waarin hij weg was gelopen.
De winkelier kreeg korte tijd later informatie, die tot de aanhouding van de verdachte leidde. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Belg bestolen van portemonnee

BREDA: Een 20-jarige man uit Antwerpen zat vrijdag even voor 23.00 uur in zijn auto, nadat hij een coffeeshop had bezocht. Plotseling stapte er, volgens de verklaring van de Belg, een man in de auto aan de passagierszijde. De onbekende man bood de man wiet te koop aan. Toen hij weigerde bleef de onbekende aandringen en pakte de portemonnee van de Belg, die los in de auto lag. Na een korte strubbeling ging de man er vandoor. De Belg volgde hem en raakte met hem in gesprek, maar uiteindelijk ging de man er vandoor. Voorbijgangers alarmeerden de politie, die aangifte van de man opnam van beroving.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 14-03-2009 15:30 | © Regio Midden en West Brabant |