Politie Zuid-Holland-Zuid

14/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 14-03-2009

SNELHEIDSCONTROLE
NIEUW-LEKKERLAND - Op de Planetenlaan heeft het Verkeershandhavingsteam op vrijdagmiddag 13 maart een radarsnelheidscontrole gehouden. 307 bestuurders werden daarbij gecontroleerd waarvan er 90 te hard reden. Zij krijgen een boete thuisgestuurd. De politie controleert regelmatig op snelheid om de verkeersveiligheid te vergroten.

TWEE FIETSERS IN BOTSING
GROOT-AMMERS Op vrijdagmiddag 13 maart zijn twee fietsers op de Voorstraat met elkaar in botsing gekomen. Een 46-jarige man uit Streefkerk fietste vanuit de richting Nieuwpoort over de Voorstraat. Ter hoogte van het postkantoor stond aan de rechterkant een hoge personenauto geparkeerd. Toen hij de auto naderde, stak een 19-jarige vrouw uit Groot-Ammers van achter de auto de weg over waardoor de man de vrouw niet meer kon ontwijken. De vrouw viel met haar hoofd op straat. Personeel van de ambulancedienst onderzochten de vrouw. Naast wat schaafplekken bleken de verwondingen erg mee te vallen.

DRONKEN IN SLAAP GEVALLEN
SLIEDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart heeft een 37-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam een rijverbod van 12 uren gekregen. De man lag in zijn auto met draaiende motor op het dr.Langeveldplein zeer diep te slapen. Toen agenten de man wakker wilden maken werd er op bonken en schudden van de auto niet gereageerd. Enige tijd later werd de man toch wakker en bleek hij kort daarvoor uit het café te zijn gekomen. De alcohollucht die de agenten tegemoet kwam benadrukten zijn drankgebruik. De man moest zijn auto achterlaten.

MAN GAAT OUDERS TE LIJF
GORINCHEM Een 36-jarige man uit Gorinchem is in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart aangehouden nadat hij zijn 56-jarige vader en zijn 53-jarige moeder in een woning aan de dr. Kamphuyzenstraat in dronken toestand te lijf ging. Zowel zijn vader als zijn moeder hebben aangifte gedaan van mishandeling en zijn beiden ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Zij liepen diverse verwondingen op aan het hoofd. De zoon is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. De politie onderzoekt de oorzaak van de uitbarsting.

DRONKEN BESTUURDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT
SLIEDRECHT In de Rubensstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart een 28-jarige man uit Sliedrecht aangehouden die teveel had gedronken. De man werd aangehouden nadat hij in dronken toestand door surveillerende agenten in zijn auto werd gecontroleerd. De man blies hierbij een fail en werd meegenomen naar het politiebureau in Gorinchem. Daar werd geconstateerd dat hij teveel had gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt een proces-verbaal op.