Politie Zuid-Holland-Zuid

14/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 14-03-2009

GEVLUCHTTE MAN NA ACHTERVOLGING OVERLEDEN
Vervolgbericht

DORDRECHT/PAPENDRECHT De 24-jarige man uit Tilburg die na een achtervolging en een crash op de N3 vluchtte en daarna in het water sprong, is na reanimatie en ziekenhuisopname enkele uren na het incident overleden. De familie van de man is hiervan op de hoogte gebracht.
Op vrijdagavond 13 maart vond een achtervolging plaats waarbij de gevolgde auto rond 19.30 uur crashte tegen de vangrail op de N3 richting de rijksweg A15 tussen Dordrecht en Papendrecht. Eén van de twee inzittenden, de 24-jarige man uit Tilburg, werd na zijn ontsnappingspoging in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis in Dordrecht opgenomen. De man wilde ontsnappen via het water de Wantij en werd door een duikploeg van de brandweer uit het water gehaald. De andere inzittende, een 22-jarige man uit Tilburg, werd direct na de crash aangehouden in de omgeving van de plaats van het incident. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Politieagenten van het korps Midden en West Brabant zetten, vanwege de hoge snelheid van de auto, met een onopvallende auto de achtervolging in vanaf Moerdijk. Tijdens de achtervolging bleek ook dat het voertuig een gestolen status heeft.
Twee personen van het programma Wegmisbruikers, eveneens inzittenden in de politieauto, filmden zowel de achtervolging als de crash. Dit materiaal is in beslag genomen en wordt gebruikt voor onderzoek. De N3 tussen Dordrecht en Papendrecht is een aantal uren afgesloten geweest. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in.

ALCOHOLCONTROLE
ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdagavond 13 maart op diverse plaatsen in Zwijndrecht gecontroleerd op alcohol. Zes bestuurders hadden teveel gedronken waaronder 38-jarige man uit Zwijndrecht. De man reed in een personenauto toen surveillerende agenten hem controleerden op alcohol. Bij de test blies de man een A en werd daarop meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de man 465 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (=0,5 promille). De man is na verhoor heengezonden. De overige bestuurders hadden minder gedronken maar wel teveel dan het wettelijk vastgestelde promillage.

MAN AANGEHOUDEN NA BEROVING BLOEMENVERKOPER
DORDRECHT Een 29-jarige man uit Rotterdam is op vrijdagmiddag 13 maart aangehouden nadat hij 62-jarige bloemenverkoper uit Dordrecht op de markt had beroofd. De man, werkzaam in zijn kraam tegenover de Sarisgang, laadde bloemen in in zijn busje toen hij een aantal keren iemand tegen zich aan voelde duwen. De man zag de verdachte weglopen de Vriesestraat in en constateerde dat er een paar honderd euro uit zijn jaszak was verdwenen. De bloemenverkoper sloeg direct alarm waarna een aantal marktbezoekers achter de verdachte aanrenden. Op de Lenghengang werd door een passant een fiets voor de voeten gegooid en zorgde een andere omstander dat hij werd vastgepakt. Twee medewerkers van Stadstoezicht hielden de man onder controle totdat de politie arriveerde. De man is ingesloten op het politiebureau en in verzekering gesteld.

TUINACCESSOIRES MEUBILAIR EN PLANTEN ONTVREEMD
POLITIE VERZOEKT MENSEN OM AANGIFTE TE DOEN
ZWIJNDRECHT - De politie is op zoek naar mensen die tuinmeubilair, tuinaccessoires en planten missen en woonachtig zijn in het Sweelinckplantsoen of in de omgeving daarvan.
Zij worden verzocht aangifte te doen en kunnen hun vermiste spullen daarna terugkrijgen.
In de vroege vrijdagmorgen 13 maart kreeg de politie om 01.30 uur een melding dat een onbekende vrouw planten stal uit een tuin aan de Escherstraat. Op basis van het doorgegeven signalement werd de vrouw op de Elgarstraat aangetroffen. Zij ontkende iets met diefstal te maken te hebben. De agenten liepen daarop met de vrouw mee naar haar woning, waar zij een klein tuincentrum aantroffen. De vrouw had daar een grote hoeveelheid tuindecoratie, meubilair en planten(bakken) opgeslagen. Zij is aangehouden en verhoord. De vrouw ontkent tot nu toe alle betrokkenheid. Diverse bewoners in de omgeving van de woning deden al aangifte van diefstal. Zij misten planten, bloempotten, tuinmeubilair en decoratiemateriaal. De politie verzoekt buurtbewoners die iets van deze goederen missen, aangifte te doen van diefstal.