Nieuw-Vlaamse Alliantie


Frieda Brepoels trekt Europese lijst voor N-VA (14/03/09)

Vandaag heeft de partijraad van de N-VA de lijst goedgekeurd voor de Europese verkiezingen in juni 2009. Huidig Europees parlementslid voor de N-VA Frieda Brepoels zal de lijst trekken. N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams parlementslid en ex-minister Geert Bourgeois duwen de lijst. Met slechts 13 te verdelen Europese zetels in Vlaanderen is de uitdaging om het mandaat van Frieda Brepoels te verlengen, niet te onderschatten, maar met deze sterke ploeg heeft de partij er alle vertrouwen in dat ze daarin zal slagen.

Frieda Brepoels is en was de voorbije 5 jaar ons Europees parlementslid en zij heeft daar hard gewerkt, voornamelijk op het vlak van milieu en volksgezondheid. Bart De Wever: Frieda is ons absolute boegbeeld voor Europa en dus ook onze lijsttrekker. De N-VA maakt daarmee duidelijk aan de kiezer dat wij in tegenstelling tot andere partijen géén kiezersbedrog plegen. Wie bij de N-VA de lijst trekt, zal op dat niveau ook effectief zijn/haar rol spelen. Bij de N-VA dus geen mensen die twee lijsten tegelijk trekken.

Frieda Brepoels: Met mijn aanduiding als lijsttrekker maakt de N-VA ook duidelijk dat ze geen partij van één man is. Uiteraard hebben wij met Bart De Wever een absolute kopman, maar behalve hem hebben wij nog een aantal mensen met tonnen ervaring en heel veel kwaliteiten. Mensen die trouwens ook op kartellijsten vroeger bijna zonder uitzondering op eigen kracht verkozen waren!

Huidig voorzitter Bart De Wever en oud-voorzitter Geert Bourgeois zullen de Europese lijst duwen. Op die manier willen zij als kopstukken van de partij Frieda volop steunen en ook hun steentje bijdragen om die Europese zetel voor de N-VA binnen te halen. Helga Stevens en Mark Demesmaeker steunen de lijst bij de opvolgers. Het mag duidelijk zijn: de N-VA gaat als één hechte ploeg naar de verkiezingen!

Auteur:
Bart De Wever, Algemeen voorzitter N-VA
Frieda Brepoels, Europees parlementslid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be