Beste Bed & Breakfast 2009 zit in Limburg


EMBARGO tot 14 maart 2009 14:00 uur

BEMELEN, 20090314 -- Bed & Breakfast `La Gourmandise' in het Zuid-Limburgse Bemelen is uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2009. De winnaar werd bekend gemaakt op 14 maart tijdens de internationale bed & breakfast beurs `B&B EXPO' in Brussel. Hanny Hoedemaker, directeur van Stichting Bed & Breakfast Nederland en oprichter van Bedandbreakfast.nl reikte de prijs uit aan Remand Houben en Roos Mestrini, de trotse eigenaren van `La Gourmandise'. Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat het beste B&B in Limburg zit.

Gastvrijheid op hoog niveau
`La Gourmandise' is Frans voor `de lekkernijen'. Vroeger was in de woning een delicatessenwinkel, waar gasten van heinde en verre kwamen voor ambachtelijke broden, rijke salades en de fijnste kaas- en vleeswaren. Die gastvrijheid, liefde voor `lekkernijen' en andere geneugten van het leven zitten de gastheer en gastvrouw nog altijd in het bloed. Roos en Remand bieden gastvrijheid op een zeer hoog niveau. Het B&B heeft twee ruime, romantisch ingerichte kamers in een mergelboerderij uit 1865 in het pittoreske dorpje Bemelen, vlakbij Maastricht. Binnenkort gaan zij uitbreiden naar drie kamers en zullen zij ook Welness faciliteiten gaan aanbieden.

Gastenbeoordelingen
De gastenbeoordelingen op Bedandbreakfast.nl leverden een score van 9.8 op. Enkele reviews van gasten: "Louter positief! Een heerlijke plek om te verblijven. Mooie kamers en dat op een landelijke plek en toch dichtbij Maastricht. Fantastisch. We gaan binnenkort nog eens!" en... "Gastvrijheid kun je niet leren; dat heb je in je. Wij komen zeker terug."

Winnaars per categorie
De puntentelling in de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie en de beoordelingen van gasten (reviews) leverde drie nominaties op in de categorie met vijf tulpen. De tweede plaats was voor Gastenverblijf Huize Nijhof in Aalten (Gelderland); Bed & Breakfast La Belle Meuse in Well (Limburg, winnaar 2008) werd dit jaar het derde Beste B&B van Nederland. Naast de winnaars in de hoogste categorie zijn er winnaars bekend gemaakt in de categorieën van 1 t/m 4 tulpen. De winnaars per categorie zijn:

5 tulpen:
1. La Gourmandise, Bemelen, Limburg - 9,8
2. Gastenverblijf Huize Nijhof, Aalten, Gelderland - 9,6
3. La Belle Meuse (winnaar 2008), Well, Limburg - 9,4

4 tulpen:
1. Bed & Breakfast Pax Tibi, Reeuwijk, Zuid-Holland - 9,5
2. De Kienstee, Schoondijke, Zeeland - 9,5
3. 3B Bed & Breakfast, Bergschenhoek, Zuid-Holland - 9,3

3 tulpen:
1. Rose Garden, Elburg, Gelderland - 9,4
2. Mattawa, Sneek, Friesland - 9,3
3. Familie van Gurp, Klarenbeek, Gelderland - 9,2

2 tulpen:
1. De Herbergh, Wageningen, Gelderland - 9,0
2. B&B Onder de Toren, Enkhuizen, Noord-Holland - 9,0
3. Stay@sonsbeek, Arnhem, Gelderland - 8.9

1 tulp
1. Motorschip Elisabeth, Leeuwarden, Friesland - 8,8
2. Pension de Witte Singel, Leiden, Zuid-Holland - 8,7
3. Livada, Oldeberkoop, Friesland - 8.6

Bron: www.bedandbreakfast.nl

Mystery guests
Stichting Bed & Breakfast Nederland voert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie uit. De organisatie stelt aan de aangesloten B&B's kwaliteitseisen als veiligheid, comfort en hygiëne. Alle aangesloten B&B's worden bezocht en gecontroleerd door één van de zeventig mystery guests. Naast de objectieve normen in het Classificatiesysteem hecht de stichting veel waarde aan beoordelingen van gasten, zoals authenticiteit, gastvrijheid en sfeer.

Betaalbare kwaliteit
Bij alle B&B's die bij de stichting zijn aangesloten staat kwaliteit voorop. De kwaliteit wordt aangeduid met tulpen op een schaal van één tot en met vijf. Om voor één of meerdere tulpen in aanmerking te komen moet een bed & breakfast voldoen aan minimale vereisten. De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie biedt gasten objectieve en transparante informatie over het sterk groeiende aanbod van bed & breakfast in Nederland. "Ieder bed & breakfast is uniek en dat maakt bed & breakfast een beleving op zich. De geclassificeerde B&B's zijn goed uitgerust voor de gast die waarde hecht aan luxe, comfort en persoonlijke aandacht", aldus Hanny Hoedemaker. "Bovendien is de verhouding tussen prijs en kwaliteit zeer goed, en dat is zeker in deze tijd van economische tegenwind voor veel mensen een reden om voor een bed & breakfast te kiezen."

Internet:
www.bedandbreakfast.nl
www.bedandbreakfastclassificatie.nl