Ingezonden persbericht


Nijmeegs Boekenfeest met Jan Siebelink, Herman Koch, Herman Brusselmans en Hans Dorrestijn

Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen verandert op zaterdag 14 maart in een literaire beestenboel. Na twee zeer succesvolle edities zullen lezers, schrijvers, muzikanten en deejays voor het derde achtereenvolgende jaar gezamenlijk het Nijmeegs Boekenfeest vieren. Dieren staan centraal tijdens deze avond, want het thema van de boekenweek - waar het Boekenfeest midden in valt - is Tjielp Tjielp, de literaire zoo.

Het programma:
Jan Siebelink (Knielen op een bed violen, Suezkade) vertelt over zijn fascinatie voor windhonden, Gerbrand Bakker (Boven is het stil) praat over ezels, schapen en de tureluur en Herman Brusselmans (Mijn haar is lang) over Eddie met zijn natte neus. Hans Dorrestijn schreef ooit het Anti-Hondenboek, maar is tegenwoordig vogelaar. Muzikant en componist Tom America zingt Tjielp Tjielp en andere mooie gedichten van Jan Hanlo. Filosofe Stine Jensen weet waarom vrouwen van apen houden. Meer grappige en ontroerende verhalen zijn er van oud-jiskefetter Herman Koch (Het Diner) en Arjen Lubach (Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend). Dierlijke poëzie is er van F. Starik. En dj Soulrabbi zorgt voor een denderende slotshow!

Het programma begint 14 maart om 20.15 uur en na al het literaire geweld wordt de avond afgesloten met feesten, dansen en beesten. De voorverkoop voor Boekenfeest start op 9 februari. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid, selexyz dekker v.d. vegt en de kassa van de Stadsschouwburg.

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Literair Productiehuis Wintertuin, Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid, selexyz dekker v.d. vegt, Op Ruwe Planken, Keizer Karel Podia, Soeterbeeck Programma RU en Faculteit der Letteren RU.

Datum: 14 maart 2009
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen Deuren open: 19.15 uur
Aanvang: 20.15 uur
Voorverkoop: Vestigingen Bibliotheek Gelderland Zuid, vestigingen selexyz dekker v.d. vegt en kassa Stadsschouwburg Toegang: ¤10 /¤ 7,50 (bibliotheekleden/pashouders/studenten) Informatie: www.wintertuin.nl

Literair Productiehuis Wintertuin
Postbus 1009; 6501 BA Nijmegen
www.wintertuin.nl - willem@wintertuin.nl
telefoon +31 (0)24 323 19 04
mobiel + 31 (0) 6 28 20 64 56
aanwezig ma, wo, vr