Gemeente Best

Rampenoefening Spoortunnel 14 maart

03-03-2009

Op zaterdag 14 maart a.s. vindt er een grootschalige rampenoefening van de hulpdiensten (o.a. brandweer, geneeskundige hulpverlening, politie, ProRail) en de gemeente plaats in de spoortunnel in Best.

De oefening duurt van 11.00 tot 14.00 uur. In totaal nemen ongeveer 200 hulpverleners, ruim 50 oefenleiders en 200 figuranten deel aan de oefening.

Verkeersmaatregelen in omgeving spoortunnel
Om alle deelnemers aan de oefening ongestoord en realistisch te laten oefenen wordt het spoortunneldek tussen de Hoofdstraat/Oirschotseweg en de Stationsstraat/Molenstraat voor publiek afgezet. Daarnaast wordt de route naar de spoortunnel vrijgehouden voor
hulpverleningsvoertuigen. Dit betekent dat de Stationsstraat wordt afgesloten voor al het verkeer vanaf de Willem de Zwijgerweg en de Molenstraat, en vanaf de zijstraten (De Leeuwerikstraat, Leemkuilen). Tot slot wordt de Spoorstraat deels afgezet. Het betreft het gedeelte vanaf de Oirschotseweg tot aan de Koningin Emmalaan.

De winkels/ondernemers (o.a. Boerenbond, Biobest, Knooppunt Café, makelaardij Van der Heijden) nabij de spoortunnel zijn gewoon bereikbaar! De verkeersmaatregelen gelden vanaf ongeveer 11.00 uur tot uiterlijk 14.30 uur.

Gevolgen voor het treinverkeer
ProRail en NS Reizigers onderschrijven het nut en de noodzaak van de oefening in de spoortunnel en nemen hier ook aan deel. Zij willen de overlast voor klanten natuurlijk zo veel mogelijk beperkt houden. De treinen Eindhoven en Boxtel kunnen op zaterdag 14 maart echter niet rijden tussen 11.00 en 14.00 uur. NS Reizigers zet bussen in. Deze vertrekken vanaf de bushalte aan de Spoorstraat (ter hoogte van `Knooppunt Café'). De bussen van de NS en Hermes, en de hulpverleningsvoertuigen kunnen wel gebruik maken van de Spoorstraat. Treinkaartjes zijn op de normale manier verkrijgbaar in het NS-station.

---