Gemeente Asten op 14 maart

Informatiedag Bloemenwijk op 14 maart

De planvorming voor de revitalisering van de Bloemenwijk is in volle gang. Op 14 maart vindt een informatieavond plaats over de conceptvisie die hiervoor opgesteld is. U bent op die dag van harte welkom in de Deken van Houtschool.

Informatiedag

De wensen van bewoners en belanghebbenden zijn doorslaggevend om van de Bloemenwijk een prettige wijk te maken om in te wonen en te leven. Daarom vindt op 14 maart a.s. van 9.00 tot 15.30 uur een informatiedag voor bewoners en omwonenden plaats in de Deken van Houtschool, Asterstraat 35 in Asten. We presenteren dan de conceptvisie Revitalisering Bloemenwijk. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Algemene presentatie 'Visie Revitalisering Bloemenwijk'

Van 9.00 uur t/m 14.00 uur is er ieder uur een algemene presentatie van 20 minuten over de 'Visie Revitalisering Bloemenwijk' op hoofdlijnen in de aula van de school.

Deelsessies naar keuze

Daarnaast kunt u van 9.30 tot 16.00 uur in verschillende lokalen vijf deelsessies bezoeken, die u meer informatie geven over specifieke onderdelen uit de visie:

* Renovatie van woningen

* Nieuwbouw en sloop van woningen

* Seniorenwoningen

* Brede maatschappelijke voorziening

* Openbare ruimte

Tijdens deze sessies krijgt u volop gelegenheid de om van gedachten te wisselen met deskundigen en andere aanwezigen. U kunt zelf kiezen welke sessie u wanneer wilt bijwonen.

Het programma duurt tot 16.00 uur. Gedurende de hele dag kunt u gebruikmaken van het speciaal opgezette grand café in de Deken van Houtschool.

Kinderopvang

Kinderopvangorganisatie Korein zorgt op 14 maart voor leuke activiteiten voor uw kinderen, zodat u in alle rust de informatie tot u kunt nemen.

Reageren op de visie

De visie voor de revitalisering van de Bloemenwijk is nog niet klaar. Wij vinden het erg belangrijk dat u als bewoner de kans krijgt om op de visie te reageren. Daarom organiseert de participatiegroep van 16 maart tot 2 april zogenoemde 'achterbansessies'om uw mening te horen en die vervolgens terug te koppelen aan de projectorganisatie. In april nemen de woningcorporaties Bergopwaarts@BOW en WoCom contact met u op voor een persoonlijk gesprek. Als u daar behoefte aan hebt, kunt u uiteraard eerder een gesprek aanvragen met een contactpersoon van uw woningcorporatie.

Wij hopen u op 14 maart aanstaande te mogen begroeten!