TROS

Hilversum, 10-03-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 14 maart
Radio 2 - 16.00 uur

IOS EN ROOM ELEVEN IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 14 maart ontvangt Bert Haandrikman onderstaande gasten in TROS MUZIEKCAFÉ:

IOS (Is Ook Schitterend) is een Nederlandstalige rockband uit Groningen, bekend van de singles 'Voltooid Verleden Tijd' en 'Iedereen'. IOS maakte in september 2008 bekend dat zij er na 12,5 jaar mee gaan stoppen. Zij zijn momenteel bezig met hun afscheidstournee 'De Laatste Ronde' door Nederland. Het laatste album heet 'Voor Altijd'.

Deze week verschijnt het nieuwe album 'The Ghost Of You and Me' van de Britse zanger Colin Blunstone. Door de jaren heen is Colin altijd erg actief geweest, niet altijd op de voorgrond, vaak ook achter de schermen in soms heel fraaie projecten, zoals van Mike Batt en Alan Parsons Project.

Sinds hun debuutplaat 'Six White Russians And A Pink Pussycat' in 2006 weet Room Eleven op een steeds groter publiek indruk te maken met een aanstekelijke mix van jazz, pop, funk, blues en een vleugje folk. Met hun laatste album 'Mmm...Gumbo' zijn ze genomineerd voor een Edison Award in de categorie 'Beste Album'. Ook kregen zij afgelopen donderdag een Buma Zilveren Harp.

De getalenteerde en veelzijdige Erja Lyytinen is een jonge vrouw in de blueswereld, maar deze Finse zangeres/gitarist staat absoluut haar mannetje. De afgelopen paar jaar heeft zij de muziekscène snel veroverd en daarmee Finland op de internationale bluesmap geplaatst. Haar nieuwe album heet 'Grip Of The Blues'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl