Provincie Zuid-Holland


---

OPENING ZUID-HOLLANDS JAAR VAN DE LIMES EN FORT WIERICKERSCHANS

Zaterdag 14 maart bent u van harte welkom bij de officiële opening van het Zuid-Hollands jaar van de Limes en het Fort Wierickerschans. Gedeputeerde Van Engelshoven-Huls opent die dag samen met wethouders van gemeenten langs de Limes het themajaar 'Leve de Limes!'.

Tijdens de openingsfestiviteiten komen elementen uit de rijke Romeinse geschiedenis en het Fort Wierickerschans samen. Zo is er een Romeins kampement opgezet en zijn er demon-straties van Romeinse ambachten. Bij de ingang van het Fort Wierickerschans staan man-schappen uit de 17e eeuw opgesteld. Daarnaast komen in het fort muziek en theater uit het verleden weer tot leven. Verder is het uniek dat tijdens deze dag een kijkje in de keuken wordt gegeven van de restauratie van het fort. De gevonden bouwsporen zijn nu goed zicht-baar. Ook kan deze dag voor de eerste keer de tentoonstelling "De Romeinen en de Limes in Zuid-Holland" worden bezocht. Deze tentoonstelling is speciaal voor het themajaar ont-wikkeld en reist vanaf 14 maart langs diverse locaties in onze provincie.

Met de themajaren wil de provincie iedereen laten zien hoe mooi Zuid-Holland is en er voor zorgen dat het ook mooi blijft. Gedurende het hele jaar kunnen jong en oud via uiteenlopen-de activiteiten kennismaken met het grootste archeologische monument van Nederland en één van de best bewaarde forten van de Oude Hollandse Waterlinie.

Programma
Datum: opening zaterdag 14 maart 2009
Tijdstip: 12.30 - 14.00 uur
Locatie: Fort Wierickerschans, Bodegraven
Parkeren: op parkeerterrein van het Fort Wierickerschans (volg bewegwijzering)

12.30 uur Welkomstwoord door de heer J.P.J. Lokker, burgemeester van Bodegraven 12.45 uur Openingstoespraak door de heer M. van Engelshoven-Huls, gedeputeerde Cultuur en Vrije Tijd; 13.00 uur Openingshandeling door gedeputeerde en wethouders 13.10 uur Lunch. Gelegenheid voor de pers om vragen te stellen; 14.00 uur Einde bijeenkomst.

Meer informatie over het Zuid-Hollands jaar van de Limes en het Fort Wierickerschans vindt u op www.levedelimes.nl.

Wij stellen het op prijs als u uw komst voor de opening wilt melden.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 7240


---