Provincie Noord-Brabant

Scholierenstrijd Brabant Battle goes Europe

Welke school weet het meest van Europa en Brabant? Vanaf zaterdag 14 maart om 19.00 uur is de scholierenstrijd 'Brabant Battle goes Europe' wekelijks te zien op Omroep Brabant TV. Op 4 juni is de finale. De winnende school krijgt een beker en de hoofdprijs van ¤10.000,- voor een eindexamenfeest. De provincie werkt voor de tweede keer in co-productie met Omroep Brabant mee aan de Brabant Battle.

Het thema van de scholierenquiz is deze keer Europa en de betekenis van de Europese Unie voor de ontwikkeling van Brabant. Ook zijn er algemene vragen over Brabant. Zo probeert de provincie jongeren en hun omgeving te betrekken bij de provincie en bij de Europese verkiezingen op 4 juni. De commissaris van de Koningin, gedeputeerden, statenleden en bekende Brabanders leggen de scholieren (eindexamenkandidaten van VMBO - HAVO - VWO) elke uitzending vragen voor.

Commissaris van de Koningin, Hanja Maij-Weggen, reikt tijdens de finale de hoofdprijs uit. Mevrouw Maij-Weggen: "De quiz is een leuke en originele manier om een groot publiek bij de Europese verkiezingen te betrekken."

Brabant Battle goes Europe wordt vanaf 14 maart elke zaterdagavond om 19.00 uur uitgezonden op Omroep Brabant TV. In de uren daarna en op zondag worden de afleveringen herhaald. De finale wordt uitgezonden op donderdag 4 juni, de dag van de Europese verkiezingen. De herhaling is op 6 en 7 juni.