Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Zuidoost schoon, heel gewoon!

13 maart 2009
Op zaterdag 14 maart 2009 vindt de kick-off plaats van de campagne Zuidoost schoon, heel gewoon! Aansluitend vinden de week daarop diverse schoonmaakacties plaats in het kader van de actieweek Nederland Schoon.

Nog te vaak wordt het huisvuil op een verkeerde manier aangeboden. Hierdoor ontstaat extra zwerfvuil, wat bij bewoners leidt tot irritatie en een gevoel van onveiligheid. De kick-off van de campagne Zuidoost schoon, heel gewoon! is het startsein van diverse acties van bewoners samen met stadsdeel Zuidoost voor een schone buurt. De acties zijn overigens niet alleen gericht op het schoonmaken, maar ook om de gezelligheid en onderlinge betrokkenheid in de buurt te versterken.

Kick-off
Kom langs op zaterdag 14 maart 2009 van 12.00 tot 15.00 uur op het Anton de Komplein. U kunt met stadsdeelbestuurders Emile Jaensch, Jude Kehla-Wirnkar en Harry Verzijl praten over een schoon Zuidoost. Een kijkje nemen achter de schermen van de verborgen camera tegen vuiloverlast. De nieuwe veegwagens van het Milieutechnisch Bedrijf (MtB) van binnen en van buiten bekijken. Genieten van live muziek, GRATIS gezellige kinderactiviteiten en GRATIS chocolademelk.

En heeft u een idee voor een schoon Zuidoost waaraan u zelf kunt meewerken? Laat het ons weten!

De eerste 50 deelnemers maken kans op een schoonmaakpakket van de winkeliersvereniging Amsterdamse Poort. Alle reden dus om langs te komen!

Nederland schoon
In het kader van de actieweek Nederland Schoon organiseren scholen en bewoners de komende week diverse `prikacties' in de wijk. maandag 16 maart 2009 tijd
Montessorischool De Regenboog en stichting de Blokhut met ruim 40 kinderen 1e groep van 13.00 tot 14.00 uur
2e groep van 14.00 tot 15.00 uur
Montessorischool Gaasperdam met ruim 70 kinderen vanaf 13.00 uur dinsdag 17 maart 2009
De Ster met ruim 50 kinderen van 13.30 tot 15.00 uur woensdag 18 maart 2009
Prof.Dr.I.C. van Houtenschool met ruim 40 kinderen vanaf 09.30 uur Dumondschool met 40 kinderen vanaf 11.00 tot 12.00 uur

Het MtB stelt hiervoor bezems, prikkers en vuilniszakken beschikbaar en zorgt voor de afvoer van de volle zakken. Daarnaast assisteert het MtB de scholieren met een ploeg en een veegwagen.

Op zaterdag 21 maart 2009 vinden diverse schoonmaakacties door bewoners plaats in Kantershof, Nieuw Kempering, Evergreen, Kruitberg/Kikkenstein en Koningshoef.

Heeft u een idee voor een schoon Zuidoost waaraan u zelf kunt meewerken? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar info@zuidoost.amsterdam.nl o.v.v. Zuidoost schoon, heel gewoon! Vermeld hierbij uw idee en uw naam, adres en telefoonnummer.

Zie ook:

---