De Haagse Hogeschool

VooRob in gezondheid

Lectoraat Leefstijlverandering bij Jongeren geeft goede voorbeeld tijdens de Fortis CPC Loop

Tijdens de Fortis City-Pier-City (CPC) Loop op 14 maart in Den Haag geven vier businessteams met studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool acte de presence op de 5 km, 10 km en de halve marathon. Het lectoraat Leefstijlverandering bij Jongeren van lector Rob Oudkerk vormt het âprominententeamâ op de 5 kilometer. Zij hopen hiermee een goed voorbeeld tot bewegen te geven aan de studenten van De Haagse Hogeschool en de Haagse jeugd in het algemeen.

De cijfers spreken voor zich: in Nederland zijn op dit moment meer dan 500.000 te dikke jongeren. Hoofdoorzaak is de disbalans tussen voeding en beweging, maar er zijn meer oorzakelijke factoren zoals dikke ouders, etniciteit, sociale klasse, economische status en een chronische ziekte of handicap.

De doelstelling van het lectoraat is te onderzoeken welke interventiemethoden op het gebied van leefstijl -zowel in maatschappelijke als in individuele zin- in de praktijk succesvol (geweest) zijn of kunnen worden. Door met de Fortis CPC Loop mee te doen, lopen Rob Oudkerk en de leden van zijn kenniskring dan ook âvooRob in gezondheidâ. Collegevoorzitter Pim Breebaart ondersteunt dit motto van harte door mee te lopen in dit âprominententeamâ. âDe Haagse Hogeschool probeert haar studenten en medewerkers het hele jaar door in beweging te brengen en houden door het uitgebreide sportprogramma van het Bureau Hogeschoolsport. Activiteiten als de Fortis CPC Loop sluiten hier prima op aanâ, aldus Breebaart.

Tijdens de voorbereiding op de Fortis CPC Loop houden Rob, Pim en de overige kenniskringleden een weblog bij. Op http://cpc2009.blogspot.com is te lezen hoe zij zich fysiek en mentaal voorbereiden.