Ingezonden persbericht

Reeuwijk 05 maart 2009

TourVision, het evenement voor de aspirant touringcarchauffeur

Op 15 maart in Oosterhout (NB) organiseren een aantal touringcarbedrijven met opleiders het evenement TourVision waar iedereen kennis kan maken met de wereld van de touringcar. Kredietcrisis of niet in de touringcarbranche is veel vraag naar kandidaten die opgeleid willen worden tot touringcarchauffeur. Doel van dit event is om meer mensen te werven voor het beroep van touringcarchauffeur (met baangarantie). TourVision moet dan ook mensen een beter beroepsbeeld geven over het vak van touringcarchauffeur en het imago van de branche te verbeteren.

Touringcarchauffeur, een relatief onbekend beroep. Velen hebben een eenzijdig beeld van dit beroep. Terwijl touringcarchauffeur een afwisselend beroep is waar men regionaal(schoolvervoer, discoritten, ritten voor OV bedrijven/lijndiensten) als wel nationaal(eendaagse trippen naar bijvoorbeeld de huishoudbeurs of excursies voor scholen) kan rijden. Ook internationaal zijn er mogelijkheden. Te denken valt hier aan ritten naar wintersportgebieden of vakanties naar Spanje.

Tijdens TourVision kan eenieder ervaren en beleven wat het beroep van touringcarchauffeur inhoudt. Geïnteresseerden kunnen in een simulator ervaren hoe het voelt een groot voertuig te besturen. Ook kan men in een touringcar zelf rijden. Een sessie klantvriendelijkheid in de bus mag men zeker niet missen. Touringcarbedrijven presenteren zich en geven door middel van reisverslagen en foto's een impressie van het vak van touringcarchauffeur. De opleiders geven een overzicht over de opleidingsmogelijkheden. Niet iedereen kan zomaar touringcarchauffeur worden. Je moet wel klantvriendelijk zijn, ondernemingszin hebben en te houden van dit afwisselend werk. Voor de echte diehards is er een wedstrijd inladen van koffers in een touringcarbus. Een makkie denkt men, maar dit valt tegen. Verder is er een workshop sneeuwkettingen omleggen. Ook kan men deelnemen aan een behendigheidswedstrijd met de touringcar. De winnaar kan mooie prijzen winnen.

Aan dit evenement werken verschillende touringcarbedrijven uit Noord-Brabant samen met opleiders. De volgende bedrijven en opleiders werken mee aan TourVision Diepstraten Taxi en Touringcar uit Gilze, Muijs Scaldis uit St. Willebrord, Euro Coach Travel uit Waalwijk, Vos Taxi en Touringcars uit Zevenbergen, Touringcarbedrijf van Mook uit Oosterhout, Brabant Expres uit Zevenbergen, Verkeersschool Blom uit Etten-Leur, ROC West-Brabant (P3 Transfer) en Transvak BV uit Reeuwijk.

Iedereen is van harte welkom dus mis het niet om kom op 15 maart tussen 11.00 en 16.00 naar Oosterhout(NB) op de havenweg 130 bij touringcarbedrijf van Mook. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website www.tourvision.nl .

Noot voor redactie,