IVN Nederland


Natuurspeurtocht in Boekenweek

Aansluitend op het thema TJIELP TJIELP De literaire zoo van de Boekenweek organiseert BiblioNu (bibliotheekwerk in drie gemeenten: Horst aan de Maas, Meerlo-Wanssum en Venray) in samenwerking met IVN De Maasdorpen op zondag 15 maart een natuurspeurtocht in de Kasteelse Bossen (Horst). IVN De Maasdorpen (IVN = Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie) is de afdeling met als werkgebied de gemeenten Horst aan de Maas, Sevenum en aanliggende gemeenten.

Onder begeleiding van een natuurgids lopen groepjes deelnemers een route door de Kasteelse Bossen met aandacht voor al wat groeit en bloeit. De deelnemers beantwoorden aan de hand van boekfragmenten vragen over dieren en planten die je onderweg zoal kunt tegenkomen. Onder de deelnemers met goede antwoorden wordt een leuke prijs verloot.

Starten is mogelijk tussen 10:30 en 14:30 uur bij t Zoemhukske, Kasteellaan 3 in Horst en de tocht duurt ongeveer anderhalf uur. De activiteit is heel geschikt voor (groot)ouders met (klein)kinderen, maar natuurlijk is iedereen die de natuur een warm hart toedraagt, van harte welkom. De kosten voor deelname bedragen 2,00 per persoon en 5,00 voor een gezin. Aanmelden is gewenst via
aanmeldingen@biblionu.nl, maar kan ook nog op de dag zelf bij t Zoemhukske. Bij slecht weer gaat de tocht niet door (informatie via 06 81088862).

15 maart 2009 10:30 - 14:30 uur
Plaats: Horst aan de Maas
Locatie/vertrekpunt: Zoemhukske en Kasteelse Bossen Route met eigen vervoer: Start vanaf het Zoemhukske, Kasteellaan 3 Horst
Kosten: 2,- pp of 5,- per gezin
Georganiseerd door: BiblioNu i.s.m. IVN De Maasdorpen

Meer informatie bij:
Chris Jakobs (077 4672971)
Aanmelden: Ja
Aanmelden