Provincie Utrecht

Subsidieregeling Integratie en Participatie vanaf 15 maart 2009 beschikbaar

9-3-2009 -

Vanaf 15 maart 2009 start de subsidieregeling voor gemeenten en verschillende organisaties die projecten willen uitvoeren passend binnen het thema `Integratie en Participatie'. Ze kunnen subsidie aanvragen bij de provincie Utrecht tot en met 1 mei 2009. De subsidieregeling valt binnen het programma Sociale Agenda 2008-2011 met als belangrijkste onderwerpen; `Sociale cohesie, ontmoeting en actief burgerschap' en `integratie in het onderwijs'. Voor projecten met betrekking op deze onderwerpen stelt de provincie Utrecht 440.000 euro beschikbaar.

Sociale cohesie, ontmoeting en actief burgerschap Onder dit thema vallen projecten die erop gericht zijn dat mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Denk aan de (her)inrichting van openbare ruimten tot natuurlijke ontmoetingsplaatsen of speciale projecten die actief burgerschap stimuleren.

Integratie in het onderwijs
Het onderwijs is de aangewezen plek waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Dat geldt zowel voor het basis- als het voortgezet onderwijs. Daarom ondersteunt de provincie projecten van gemeenten en maatschappelijke organisaties die bijdragen aan duurzaam onderling contact en integratie in het onderwijs.

Meer weten?
Kijk op www.provincie-utrecht.nl/socialeagenda voor de subsidieregeling. Bellen kan ook met Herman Verzijl 030 258 2865 of mail naar de programmasecretaris Charlotte de Lange, charlotte.de.lange@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Joyce Veul, telefoon 030 2582153