Gemeente Heeze-Leende


Start wandelroutenetwerk Heeze-Leende op 15 maart a.s.

Happen en stappen met Gijs de Guit

Wandelaars opgelet: zondag 15 maart nemen we wandelroutenetwerk Heeze-Leende feestelijk in gebruik. Speciaal voor deze zondag is er een tocht van 12 kilometer uitgezet. Tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u starten bij: het het Brouwershuis, Oostrikkerdijk 1 in Leende of bij restaurant De Boschwachter, Heezerenbosch 6 in Heeze.

Voor deze feestelijke opening is er een introductieactie opgezet: tegen betaling van EUR 4,25 ontvangt u een wandelkaart van het gebied Heeze-Leende en een voucher waarmee u op een aantal plekken voor twee personen gratis hapjes kunt proeven bij bedrijven langs de route.

Van punt naar punt

Het wandelroutenetwerk is te vergelijken met de fietsknooppuntenroute. Aan de hand van kaarten wordt een route van punt naar punt afgelegd. Per 15 maart kan dat dus ook te voet. Met de ingebruikname van het wandelroutenetwerk is ook de eerste Recreatieve Poort van Brabant bij de Achelse Kluis compleet. Een Recreatieve Poort is een centrale plek vanwaar u recreatieve routes kunt starten, er zijn parkeerplaatsen aanwezig, u kunt er een hapje en een drankje nuttigen en er is informatie aanwezig over het gebied.

Vitaal, mooi en schoon

Het wandelroutenetwerk Heeze-Leende en Recreatieve Poorten maken onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen deze projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. De feestelijke in gebruikname van het wandelroutenetwerk is mogelijk gemaakt met medewerking van VRT (Vereniging Recreatie en Toerisme) , vereniging Heesterlee, SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) en de gemeente Heeze-Leende.