Gemeente Voerendaal

\ 6/3/2009 - CULTour Euregio aanwezig tijdens de Euregio Wirtschaftsschau
36 leden afkomstig uit de Euregio Maas-Rijn, stellen zich voor.

Van 6 tot en met 15 maart 2009 wordt de bezoeker bij de stand van CULTour Euregio (hal 3, stand 37) geïnformeerd over culturele en toeristische bestemmingen en uitstapjes in de euregio.

Uitgebreid informatiemateriaal over onze leden en het CULTour Journaal is tijdens alle beursdagen vrij verkrijgbaar. Daarnaast zal een zevental leden zich met diverse programmas individueel presenteren tijdens de afzonderlijke beursdagen.

Op 6 maart staat het historisch belangrijke Kasteel Hex met bijbehorende tuinen op het programma en wordt tevens informatie verschaft over het Belgisch Limburgse Haspengouw. Op onze beursstand zijn reductiekaarten verkrijgbaar voor de planten, rozen- en moestuinfestivals, die elk jaar opnieuw duizenden bezoekers uit heel Europa trekken.
Op 7 maart presenteert de stad Hasselt zich en kan de bezoeker die dag zelfs de beroemde Hasseltse jenever en speculaas proeven.

Dinsdag 10 maart is het Brückenkopf-Park Jülich aan de beurt dat de bezoekr inzicht verschaft in al hetgeen het park te beiden heeft voor gezin en school.

De vereniging CULTour Euregio presenteert zich zelf op 8, 9, 11 en 15 maart. Op die dagen kan men ook Hasseltse jenever komen proeven. Donderdag12 maart stellen de twee Indeland-gemeenten, t.w. Aldenhoven en Inden zich voor.
Op 13 maart is de stad Stolberg met haar toeristisch programma aanwezig.
En op zaterdag 14 maart wordt Belgisch abdijbier geserveerd en kunnen bezoekers met name bier uit de abdij Val-Dieu nabij Aubel komen proeven.

Voor aanvullende informatie over CULTour Euregio zie: www.cultour-euregio.net