Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Erasmus Jazz Prijs 2009 van start op zondag 15 maart

Zondagmiddag 15 maart a.s. vindt in het Doelencafé in Rotterdam de halve finale plaats van de Erasmus Jazz Prijs 2009, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste jazzstudent van het Rotterdams Conservatorium. Zes studenten, die de verschillende vakgroepen van de Rotterdam Jazz Academy vertegenwoordigen, strijden met een vaste begeleidingsband voor een plaats in de finale op zondag 22 maart in de Doelen. Tijdens de finale zullen drie kandidaten het met een eigen band tegen elkaar opnemen.

Kandidaten EJP 2009
Tuur Moens - drums
Rodolfo Ferreira Neves - trompet
Victor Correa - trombone
Miguel Rodrigues Mendez - piano
Maaike den Dunnen - zang
Erman Dirikcan - gitaar

Begeleidingsband: Karel Boehlee (piano), Clemens van der Feen (bas) en Marcel Serierse (drums).

Halve finale EJP 2009

Datum: 15 maart 2009, 13.30 uur
Locatie: Doelencafé, Schouwburgplein 52, Rotterdam Entree: gratis!

Finale EJP 2009
Datum: 22 maart 2009, 14.30 uur
Locatie: de Doelen (Eduard Flipse Zaal), ingang Karel Doormanstraat 223, Rotterdam Entree: ¤ 5,00 (gratis voor studenten op vertoon van studentenpas)

Kaarten: 010-2171717 / www.dedoelen.nl

De Erasmus Jazz Prijs, die mede mogelijk wordt gemaakt door de Stichting Vrienden van het Rotterdams Conservatorium en jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste jazzstudent van het Rotterdams Conservatorium, beleeft in 2009 zijn veertiende editie. De jaren 1996 t/m 2001 leverden als winnaars respectievelijk trompettist Jan van Duikeren, zangeres Xandra Verkroost, trompettist Nico Scheepers, saxofonist Bart Wirtz, drummer Ruben van Rompaey en trombonist Louk Boudesteijn. De zevende editie in 2002 kende twee eerste-prijswinnaars: pianist Dimitar Bodurov en drummer Jasper van Hulten. De laatste zes edities werden gewonnen door gitarist Eelco van de Meeberg, saxofonist Thijs van Milligen, saxofonist Slobodan Trkulja, basgitarist Rik Kraak, pianist Thierry Castel en saxofonist Jasper van Damme.


---