Politie Groningen

Zondag 15 maart 2009

Provincie Groningen, 15-03-2009

Winschoten: automobilist zwaar onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op het Burgemeester Schonfeldplein een 63-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De Winschoter werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. De verdachte mocht na verhoor met een rijverbod op zak het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft zaterdagmiddag op de Meerweg een 20-jarige man uit Haren aangehouden voor mishandeling. De verdachte had onenigheid gekregen met zijn 31-jarige nicht uit Haren. Hierop was de man volgens zijn nicht kwaad geworden. De 20-jarige had vervolgens de vrouw met een hard voorwerp in de buikstreek geduwd. Het slachtoffer werd met buikklachten naar het ziekenhuis gebracht. Zij moest ter observatie worden opgenomen. De politie wist de verdachte later in te reken. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. In een schuur trof de politie een minikwekerij met vijf hennepplanten aan. Het hennepkwekerijtje werd opgeruimd. De man zal vandaag worden gehoord.

Marum/Nuis: jonge automobilist na wilde achtervolging aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht na een achtervolging in de plaatsen Marum en Nuis een 19-jarige man uit Sebaldeburen aangehouden. Politieagenten zagen de verdachte met piepende banden op de Kruisweg in Marum wegrijden. De agenten wilden hem aanspreken op zijn rijgedrag. De knaap ging er echter met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging reed de Sebaldebuurder met hoge snelheid. De dienders dachten dat zij de wilde automobilist op een parkeerplaats konden klemrijden. Hierop reed de 19-jarige met gedoofde lichten recht op de politieauto af. De twee agenten konden de auto van de verdachte nog net ontwijken. Even later verloor de jongeman op de Lientsweg de macht over het stuur, waarna hij via de berm door een droge sloot reed. Via struikgewas kwam hij weer op de weg terecht. Uiteindelijk bracht hij zijn auto tot stilstand, waarna de agenten hem konden inrekenen. Op het politiebureau kon worden vastgesteld dat de verdachte 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde vanwege het gevaarlijke rijgedrag zijn rijbewijs in. Om dezelfde reden werd ook zijn auto in beslag genomen. De jongeman mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: meisjes op dievenpad in stad

De politie heeft zaterdagmiddag in een warenhuis in de Herestraat drie meisjes in de leeftijd van 14, 14 en 18 jaar, allen uit Roodeschool, aangehouden voor een serie winkeldiefstallen. Het trio liep bij een diefstal in het warenhuis tegen de lamp. In de tassen van het trio trof een beveiligingsmedewerker nog meer spullen aan die gestolen waren. De Roodeschoolsters werden overgedragen aan de politie. Uit nader onderzoek bleek dat de meisjes diverse sieraden en kleding hadden gestolen uit zeven winkels in de binnenstad in Groningen. Het drietal werd voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Midwolda: jongen zwaar gewond na hondenbeet

Een 11-jarige jongen uit Midwolda is zaterdagmiddag op de Anna Maria Horalaan zwaar gewond geraakt na een beet van een hond. De jongen was bij een vriendje achter het huis aan het spelen. Plotseling werd de 11-jarige door een bull terrier in zijn arm gebeten. De knaap moest met een forse verwonding naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij werd direct geopereerd aan zijn arm. Ook constateerden de artsen dat hij zijn arm had gebroken. Hij zal vermoedelijk weer helemaal herstellen. Na overleg met de eigenaar heeft een dierenarts de hond laten inslapen.

Stadskanaal: voortvluchtige verdachte aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag op de Gelderselaan een 20-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. Het was agenten bekend dat de verdachte zich niet aan de schorsende voorwaarden van zijn voorlopige hechtenis had gehouden. De Kanaalster kon na een korte zoektocht op last van de officier van justitie worden ingerekend. Hij zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie maakt proces-verbaal op.

Finsterwolde: man en vrouw na geweld aangehouden

De politie heeft woensdagavond in hun woning in Finsterwolde een 44-jarige man en een 39-jarige vrouw aangehouden voor mishandeling. Het duo was eerder op de avond op visite bij een 42-jarige dorpsgenoot om een ruzie uit te praten. Dit gesprek escaleerde, waarna beide verdachten het slachtoffer in het gezicht sloegen. Na het geweld verlieten zij de woning. Beide verdachten bekende op het politiebureau dat zij de 42-jarige een klap hadden gegeven. Het stel mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1587, aantal overtredingen: 224, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Pleiadenlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 1775, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Peizerweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 274, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 1258, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 185 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Roodeschool, Hooilandseweg (N363): aantal gecontroleerde voertuigen: 642, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Delfzijl, Hogelandsterweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 962, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Winschoten, Grintweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1205, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.