Politie Drenthe

Zondag

Assen, 15-03-2009

Diefstal rommelmarktgoederen

RODEN Een 66-jarige inwoner van Roden deed zaterdagmorgen aangifte van diefstal van diverse rommelmarktspullen. Deze had hij op een aanhangwagen achter zijn woning staan. Het gaat enkele duizenden euros aan goederen. De diefstal moet gepleegd zijn tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagmorgen 08.30 uur. (09-018590)

Tasjesroof
ASSEN Vrijdagavond omstreeks 20.40 uur werd een 32-jarige vrouw uit Assen op de Drostenlaan beroofd van haar tas. De vrouw liep met haar dochtertje komende uit de richting van het Drents Museum in de richting van de parkeerplaats. Plotseling werd haar over de schouder gedragen tas door een van achteren komende fietser weggenomen. Hierdoor kwam haar anderhalf jaar oude dochtertje, die ze bij de hand had, ten val. De onbekende man reed op een zwarte fiets en droeg een zwarte jas met capuchon over zijn hoofd. Tevens droeg hij sportschoenen van vermoedelijk het merk Nike. (09-018495)

Vriend slaat huisraad kort en klein
ASSEN Een 25-jarige bewoonster van de Hunsingostraat nam tijdens een ruzie met haar op bezoek zijnde vriend vrijdagavond de benen. Toen zij zaterdagmorgen in de woning terug kwam bleek dat haar 31-jarige uit Dedemsvaart afkomstige vriend de gehele woonkamer kort en klein had geslagen. De man was hierna met medeneming van haar auto verdwenen. In de loop van de ochtend verscheen de man weer bij de woning waarna hij door de politie werd aangehouden. (09-018603)

Inzittende gewond door aanrijding
WACHTUM Zaterdagmiddag raakte een 24-jarige vrouw uit Coevorden gewond bij een aanrijding op de Oosterhesselerweg. Ze zat als inzittende bij haar 29-jarige vriend uit Sint Annaparochie in zijn auto. De man verklaarde, rijdende over de A37 uit de richting van Zwolle, dat de remmen van zijn auto op de uitrijstrook van de afslag Oosterhesselen, geen remdruk meer hadden. Hierdoor reed hij onderaan de uitrijstrook met te hoge snelheid de Oosterhesselerweg op waardoor hij in een naast de rijbaan gelegen greppel tot stilstand kwam. Omdat de vrouw klaagde over een pijnlijke nek werd het dak van de auto door de brandweer verwijderd en de vrouw door ambulancemedewerkers uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. (09-018657)

Woninginbraak
ASSEN Zaterdagmorgen tussen 10.30 en 11.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Oosterhoutstraat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken waarna de dader naar binnen kon klimmen. De buit bestond onder andere uit een notebook, film- en fotocamera en een mobiele telefoon. (09-018618)

Politie houdt graffitispuiters op heterdaad aan HOOGEVEEN Nadat een oplettende treinmachinist zaterdagmiddag een melding deed van het aanbrengen van graffiti door jongelui op een nieuwe stuw in het natuurgebied bij de Kinholtsweg ging de politie op de motor ter plaatse. Drie totaal overdonderde knapen, twee van 15 en een van 14 jaar oud en allen afkomstig uit Hoogeveen, werden aangehouden. De jongelui waren in het bezit van 12 spuitbussen met verf en bekenden graffiti te hebben gespoten op het viaduct bij de A28, de brug bij het spoor aan de Kinholtsweg en de sluis aan de Kinholtsweg. Er wordt een Halt proces-verbaal opgemaakt. (09-018638)

Gewond door afvallende lading
DE PUNT Zaterdagmiddag raakte een 27-jarige autobestuurster uit Yde gewond bij een ongeval op de Groningerstraat. Een tegemoetkomende auto bestuurd door een 21-jarige plaatsgenoot verloor een deel van de lading die op een achter de auto gekoppelde aanhanger lag. Deze lading, houten schotten, viel door de voorruit van de auto van de vrouw. Zij moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het UMCG. (09-018640)

Eenzijdig ongeval met letsel

NIJEVEEN Een 22-jarige man uit Steenwijk raakte zaterdagavond gewond aan zijn rug toen hij door onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom botste. De man reed via de berm de rijbaan weer op en botste na deze correctie tegen een boom. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Een 23-jarige passagier uit Steenwijk hield een pijnlijke nek over aan het ongeval. De auto raakte total loss. (09-018708)

Alcomobilisten in Drenthe
ZUIDLAREN Een 17-jarige bromfietser uit Paterswolde werd zaterdagavond op de Millystraat bekeurd voor het rijden zonder helm en gele bromfietsplaat. Als beginnend bestuurder blies hij 355 ug/l waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd. (09-018755)

RUINERWOLD In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie een 26-jarige inwoner van Ruinerwold. De in een auto over het Haakswold rijdende bestuurder was de macht over het stuurverloren en kwam nadat hij twee bomen had geraakt in de berm tot stilstand. Hij bleek onder invloed te verkeren. Hij blies 645 ug/l. Hij verklaarde dat hij uit moest wijken voor een tegenligger. De man wenste tevens gebruik te maken van een contra-expertise, bloedproef, omdat volgens hem de uitslag niet klopte tengevolge van medicijnengebruik. Een contra-expertise kost 300 euro en moet betaald worden door de aanvrager. (09-018766)

Alcoholcontrole

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag werd een 37-jarige Assenaar op de Industrieweg bekeurd voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het rijden onder invloed. De man blies 530 ug/l. Er werd proces-verbaal opgemaakt. (09-018776) Verder werden er op diverse locaties in en rondom Assen, rond het evenement van de ijsspeedway in De Smelt gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. In totaal werden er 385 blaastesten afgenomen. Een beginnende bestuurder die met zijn bromfiets reed blies 150 ug/l en ging op de bon.

Bob blijft BOB tot hij thuis is

Het gebruik van alcohol is het verkeer eist ieder jaar 150 200 doden. Daarnaast verhoogt het ongevalrisico bij het drinken van 3 glazen alcohol met 100%. Bij verkeersdeelnemers mag het alcoholgehalte in het bloed niet hoger zijn van 0,5 promille. Voor beginnende bestuurders geldt een alcoholgehalte van 0,2 promille. Bob blijft BOB tot huis thuis is. Samen kunnen we het verkeer veiliger maken.

Weten waar de politie controleert?

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.

Autoinbraken

ASSEN Twee buitenlandse bezoekers van de ijsspeedway aan het Stadsbroek in Assen werden geconfronteerd met inbraken in hun auto. Van een 46-jarige Fin werd een autoruit van zijn aan de Kortbossen geparkeerde auto ingeslagen. De buit bestond uit een navigatiesysteem, mobiele telefoon en sigaretten. (09-018722) Een 41-jarige Oostenrijkse deelnemer had zijn auto geparkeerd aan het Stadsbroek. Ook van zijn auto werd een ruit kapot geslagen. Een navigatiesysteem werd meegenomen evenals een op maat gemaakt ijsspeedwaypak. Het pak, merk Wintex en zwart met rood van kleur en voorzien van blauwe vlakken heeft een waarde van 2500 euro. (09-018747)

Woninginbraak
EMMEN In de vroege zondagochtenduren werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Angelsloerdijk. Nadat de honden aansloegen constateerde de eigenaar dat via een klein uitklapraampje een groter uitzetraam geopend kon worden waarna de daders naar binnen konden klimmen. Een laptop en een nieuwe damesfiets werden ontvreemd. De benadeelde heeft twee personen op zijn erf zien lopen. (09-018809)

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan
NORG Twee 18-jarige en twee 19-jarige Assenaren zijn in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad aangehouden. De vier hadden zich via een openstaande achterdeur de toegang verschaft tot café/restaurant Het wapen van Norg aan de Brink. Uit de koeling en de vriezer namen ze vlees, melk en andere levensmiddelen weg. Nadat getuigen een auto weg hadden zien rijden kon deze door de politie op de Norgerweg in Donderen gecontroleerd worden. De van diefstal afkomstige goederen lagen in de auto waarna de vier inzittenden aangehouden en ingesloten werden. (09-018774)

Tasjesroof
EMMEN Zaterdagavond vond een tasjesroof plaats op de Houtweg. Een 64-jarige vrouw uit Emmen werd door een onbekende fietsende man op haar fiets ingehaald. Ter hoogte van het fietspad richting Muzeval staat dezelfde man haar op te wachten en grijpt haar handtas van het stuur en verdwijnt met zijn fiets over het fietspad richting Muzeval. De dader is een negroïde persoon van ongeveer 18 25 jaar oud, klein heel tenger postuur en de man had een zilverkleurig ringetje in zijn oor. De man droeg een jack en had geen bril, baard of snor. De dader sprak met een Surinaams accent. De politie zoekt getuigen van deze roof via 0900-8844. (09-018736)

Politie houdt vernielers ruit aan
MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Meppel, 19 en 22 jaar oud, aangehouden als verdachten van vernieling van een ruit van een bedrijf aan de Woldstraat. Op aanwijzing van getuigen konden ze op de hoek Woldstraat/Marktstraat aangehouden worden. Na overleg met justitie kregen de heren elk een geldboete van 150 euro en moet de ruit vergoed worden. (09-018784)

Twee bezoekers discotheek voor aanranding, bedreiging en vernieling aangehouden
BEILEN Twee Assenaren, 18 en 19 jaar oud, zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden. Tijdens een avondje stappen in een discotheek aan de Domoweg viel het duo twee bezoeksters lastig en werden handtastelijk. Een van de dames werd door de 19-jarige man in haar gezicht geslagen. Buiten gekomen schopt dezelfde man tegen een geparkeerde auto en verlaten ze in een auto de parkeerplaats. Op de afrit naar de N381 werd het duo door de politie uit hun auto geplukt, aangehouden en ingesloten. (09-018786)

Assenaar aangehouden terzake huiselijk geweld

ASSEN Nadat zijn echtgenote vrijdagavond melding had gedaan van huiselijk geweld nam de man met hun bijna twee jaar oude zoontje de benen naar familie in den Haag. Hij kondigde zijn thuiskomst

echter weer aan en zou per trein zaterdagavond op het station in Assen arriveren met zijn zoontje. De man werd daar door de politie aangehouden en moeder en kind herenigd. (09-018639)

Autobranden

HOOGEVEEN In de Roggekamp brandde in de nacht van zaterdag op zondag 15 maart 2009 een op de oprit bij een woning geparkeerde personenauto uit. De bewoners werden gewekt door een overbuurman die de brand ontdekte en de brandweer had gealarmeerd. De brand moet ontstaan zijn tussen 01.30 en 02.45 uur. De politie stelt een onderzoek in. (09-018552)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag brandde aan de Boergoorn een op de oprit bij een woning staande personenauto uit. Deze stond voor een garagedeur dicht bij de woning. Een regenpijp smeulde al en ook in de woning was er al rookoverlast en sprake van enorme hitte. Voorbijgangers ontdekten de brand. Er wordt een onderzoek door de politie ingesteld. (09-018782)

Woning volledig uitgebrand
EEN Zaterdagmiddag brandde een vrijstaande woning aan de Amerika volledig af. De 72-jarige bewoner bemerkte een rooklucht waarna al vrij snel de vlammen uit het dak sloegen. Er raakte verder niemand gewond. De oorzaak is onbekend. Omdat er asbest in de woning zat is de omgeving rond het pand door de gemeente afgezet. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (09-018679)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.