Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 15-03-2009

Gewapende overval op winkel
HOUTEN Een gewapende man heeft vrijdagavond 13 maart een winkel aan Het Rond overvallen. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op om zich te melden.

Die avond omstreeks 20.30 uur kwam de man de winkel binnen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen. Daarna ging de overvaller er met nog onbekende buit vandoor.

Signalement
Het gaat om een:

* man

* leeftijd ongeveer 40 tot 50 jaar

* stevig postuur

* lengte circa 1.80 meter

* had geen gezichtsbeharing

* had kort haar of was kalend

* sprak accentloos Nederlands

* droeg een zwart petje of muts

* een donkere jas

* opvallende dikke handschoenen met een donkere kleur.

De gealarmeerde politie was snel ter plaatse, maar trof de verdachte niet meer aan in de omgeving. De recherche stelt een onderzoek in. Getuigen en mensen met tips over de verdachte kunnen zich melden bij de Politie Houten, telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Rijbewijs kwijt
HOUTEN De politie heeft vrijdagavond 13 maart op de Utrechtseweg een 19-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden, die met te veel alcohol op een auto bestuurde.

Die avond rond 22.50 uur zagen surveillerende agenten de man rijden. Hij vloog bijna uit een bocht en gaf hij het afslaan geen richting aan. Bij controle bleek uit de eerste blaastest dat de man te veel alcohol op had. De agenten hielden hem aan en hij moest mee naar het politiebureau.

Daar wees de ademanalyse 400 ug/l uit. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. Zijn rijbewijs moest hij direct inleveren.

Dozen vol hennepplanten in beslag genomen
NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagmiddag op industrieterrein Laagraven bij controle van een verdachte auto dozen vol hennepplanten aangetroffen.

Die middag rond 14.40 uur zag een getuige iemand dozen overladen van de ene auto naar de andere. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie. De politie doorzocht de auto en nam 14 dozen met hennepplanten in beslag. De verdachte is een 36-jarige man uit Breukelen. Hij moest mee naar het politiebureau voor verhoor en is in verzekering gesteld op verdenking van betrokkenheid bij handel in verdovende middelen. De politie stelt een onderzoek in.

Meisje mishandelt meisje
NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagmiddag op de Havik een 14-jarige meisje uit Houten aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 13-jarig meisje uit Nieuwegein. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar van school.

Die middag rond 14.50 uur zocht het meisje uit Houten ruzie. Ze kwam bij tramhalte Doorslag het meisje uit Nieuwegein tegen en gaf haar een stomp tegen haar hoofd. Het slachtoffer hield daar pijn en een zwelling aan over.

De verdachte was al in de tram gestapt. De politie volgde de tram en zag de verdachte bij tramhalte Eiteren in IJsselstein uitstappen. Toen het meisje werd aangehouden, verzette ze zich en beledigde de agenten De agenten namen haar mee naar het politiebureau voor verhoor. Ze is in verzekering gesteld. De ouders van het meisje zijn in kennis gesteld en de politie maakt proces-verbaal op.

Controleurs uitgescholden en bespuwd
NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagmorgen 14 maart op de Bakstede een 35-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van belediging van ambtenaren in functie.

Die ochtend rond 09.30 uur werd de politie gewaarschuwd, omdat de eigenaar van een geparkeerde auto twee controleurs van de gemeente zou hebben uitgescholden en bespuwd. De verdachte had wel een kaartje gekocht, maar kwam een klein kwartier te laat terug bij zijn auto. Hij was het niets eens met de bekeuring die hij had gekregen en werd boos.

De politie nam de verdachte mee naar het bureau voor verhoor. De controleurs deden aangifte en de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Fruitdieven op heterdaad aangehouden
NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 maart bij winkelcentrum Makadocenter op heterdaad vier verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van dozen met fruit.

Een getuige zag die nacht rond 04.30 uur mannen met dozen sjouwen en die in een kleine personenauto laden. De getuige vertrouwde het niet en alarmeerde de politie.

De politie was snel ter plaatse en hield vier verdachten aan. Die waren al weggerend, maar agenten en een politiehond troffen ze aan in de omgeving. Het gaat om een 22-jarige man uit Nieuwegein, een 19-jarige man uit Soest en twee jongens uit Nieuwegein van 17 en 16 jaar. In de auto van de verdachten vond de politie een gummiknuppel. Die werd in beslag genomen. De 22-jarige verdachte uit Nieuwegein had een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs bij zich. Ook dat werd in beslaggenomen.

De dozen en kisten met fruit stonden buiten op de stoep voor de groentezaak. Een expediteur had ze haar afgeleverd en neergezet. De beide mannen zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.

Over de kop met te veel op
NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagmiddag 14 maart op de Henri Dunantlaan een 20-jarige man uit Nieuwegein aangehouden, die te veel alcohol had gedronken en met zijn auto over de kop was geslagen.

Die middag rond 16.45 uur werd de politie gealarmeerd omdat een auto over de kop was geslagen. De bestuurder had onder het rijden niet goed opgelet toen hij aan de radio zat te morrelen. Hij botste tegen een lantaarnpaal en sloeg vervolgens met zijn auto over de kop. Gelukkig raakte hij niet gewond.

Bij controle bleek uit de eerste blaastest dat de bestuurder te veel alcohol op had. De agenten hielden hem aan en hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 545 ug/l uit. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs moest hij direct inleveren.

Openlijke geweldpleging
VIANEN De politie heeft zaterdagavond 14 maart op de Don Velascodreef twee jongens uit Utrecht van 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Een getuige belde die avond rond 21.00 uur de politie, omdat de verdachten bij het motel na een woordenwisseling de ruit van een personenauto hadden vernield en de bestuurder hadden bedreigd met een houten balk. De politie zocht het parkeerterrein af en hield daar een van de verdachten aan. De andere jongen werd later aangehouden. Het duo was te gast bij een bruiloft in het motel. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Veel te veel op
NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagavond 14 maart op de Heemraadsweide een 53-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden, die te veel alcohol had gedronken.

Agenten zagen die avond rond 22.00 uur de man rijden met hoge snelheid en lieten hem stoppen. Bij controle bleek uit de eerste blaastest dat de bestuurder te veel alcohol op had. De agenten hielden hem aan en hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 655 ug/l uit. De verdachte moest zijn rijbewijs direct inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedreiging met vuurwapen
NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart bij een woning aan de Sikkelweide vier verdachten aangehouden in verband met bedreiging.

Die nacht rond 02.00 uur werd de politie gealarmeerd door de 29-jarige bewoner, die verklaarde dat hij werd bedreigd met een vuurwapen door twee mannen en een vrouw. De politie was snel ter plaatse en trof het drietal aan in de omgeving. Het gaat om een 35-jarige man uit Doesburg, een 17-jarig meisje uit Toldijk en een 21-jarige man uit Doetinchem. Zij verklaarden op hun beurt dat zij met een vuurwapen waren bedreigd door de 29-jarige bewoner van de Sikkelweide.

De agenten namen alle vier de verdachten mee naar het politiebureau om daar de zaak verder uit te zoeken. De aanleiding tot de onenigheid was het niet nakomen van een zakelijke overeenkomst. Van een vuurwapen was waarschijnlijk geen sprake. Wel had de verdachte uit Doesburg een vlindermes bij zich. De politie nam het mes in beslag. De verdachten legden een verklaring af voor in het proces-verbaal. De zaak wordt overgedragen aan justitie.

Rijden onder invloed
VIANEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 maart op de A2 ter hoogte van Vianen een 47-jarige automobilist uit Gorinchem aangehouden, die te veel alcohol had gedronken.

Naar aanleiding van een tip controleerden agenten de bestuurder die nacht rond 00.50 uur. Uit de eerste blaastest bleek dat de bestuurder te veel alcohol op had. De agenten hielden hem aan en hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 535 ug/l uit. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur. De politie maakt proces-verbaal op.