Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht, 15-03-2009

Brand gesticht in container
VINKEVEEN De politie werd zaterdagmiddag 14 maart gealarmeerd in verband met een container die in brand stond op de Herenweg.

Die middag rond 15.30 uur werd er brand gesticht in een container voor het gebouw Mariaoord. Het gebouw staat leeg en wordt verbouwd. De container zat vol sloop- en bouwafval, gelukkig zat er geen asbest in. De vlammen bereikten de luifel van het gebouw. Die raakte zwaar beschadigd. De brandweer bluste het vuur.

Volgens getuigen was het afval aangestoken door een groepje jongens. De politie doet onderzoek.

Mannen aangehouden die de politie beledigen en bedreigen MAARSSEN De politie heeft vrijdagmiddag 13 maart bij winkelcentrum Bisonspoor twee mannen van 20 jaar uit Maarssen aangehouden, die zich in een winkel hadden misdragen.

Een surveillerende agent zag die middag rond 15.15 uur een van de verdachten in een kledingzaak een rek omver duwen en sprak hem daar op aan. Even later zag de agent de verdachte zonder noodzaak de noodknop van de roltrap indrukken. De agent hield de verdachte staande en wilde hem een bekeuring geven. Toen gingen de andere verdachte en nog twee andere mannen zich ermee bemoeien en riep de agent versterking in.

Een van de verdachten had enkele dagen zijn middelvinger opgestoken tegen een agent en dreigende taal geuit. Daar werd hij nu voor aangehouden. De andere verdachte voldeed niet aan het bevel van de politie zich te verwijderen. In plaats daarvan besprong hij een van de agenten. Ook hij werd aangehouden.

Het tweetal moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Buschauffeur bespuwd
MAARSSEN Op de Vogelweg werd vrijdagmiddag 13 maart een buschauffeur bespuwd door een tot nu toe onbekende man. De politie zoekt die man en roept getuigen op om zich te melden.

Die middag rond 12.15 uur toont een passagier aan de chauffeur van GVU bus lijn 37 een verlopen abonnement. De man stapt uit bij de halte Duivenkamp, maar niet nadat hij een kaartje heeft gepakt en dat naar de chauffeur gooit. Vervolgens spuugt de man naar de chauffeur. De chauffeur schakelde de politie in. De politie kwam meteen en zocht in de wijk naar de verdachte. Die werd echter niet aangetroffen.

Signalement
Het gaat om een:

* negroïde man

* met zwart gemillimeterd haar

* hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek

* een geruite sjaal

* en een stoffen driekwart jas met een donkere kleur

Mensen die weten om welke man het gaat en getuigen kunnen zich melden bij de Politie Maarssen, telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole
VINKEVEEN De politie heeft op zaterdag 14 maart een radarsnelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg N 201.

De controle duurde van 09.50 uur tot 12.15 uur. Van 2519 passerende voertuigen werd de snelheid gemeten. Ter plaatse geldt een limiet van 80 km/uur. Er reden 43 bestuurders te hard. Zij krijgen een bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/uur.

Tussen 500 en 600 bekeuringen bij snelheidscontrole MAARSSEN De politie heeft op zaterdag 14 maart een radarsnelheidscontrole gehouden op de Straatweg.

De controle duurde van 07.40 uur tot 10.30 uur. Van 2337 passerende voertuigen werd de snelheid gemeten. Ter plaatse geldt een limiet van 50 km/uur. Er reden 569 bestuurders te hard. Zij krijgen een bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/uur.