Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Stel met gestolen auto aangehouden

Publicatiedatum: 15-3-2009 12:33:08

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft vrijdag 13 maart op de Kazernestraat een vijftienjarig meisje en een twintigjarige man aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling van een auto. De politie kwam het stel op het spoor nadat een bewoner aan de Nieuwe Aanleg meldde dat er een auto voor zijn uitrit was geparkeerd. Nadat het kenteken van de wagen was doorgegeven bleek deze te zijn gestolen. Toen agenten eenmaal onderweg waren zagen getuigen dat er een stel in de wagen stapte en er vandoor ging. Op de Kazernestraat zagen agenten de wagen rijden en werd het stel aangehouden. De auto bleek afgelopen donderdag te zijn gestolen vanaf de Industriestraat. Het meisje bleek later niets met de diefstal van doen te hebben en is vrijgelaten. De man is voor onderzoek in verzekering gesteld.
(09-034312 / 033625)


---

Man opgepakt na diefstal postpakket

Publicatiedatum: 15-3-2009 12:32:35

ARNHEM - Een 42-jarige man uit het Duitse Uedem is vrijdagavond 13 maart door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een postpakket in Arnhem. Een bewoner van de Bronbeeklaan zag rond kwart over zes dat een man een postpakket uit zijn brievenbus haalde en ermee vandoor wilde gaan. De bewoner sprak de man daarop aan en zag kans het pakket terug te pakken waarna de man er vandoor ging. Gewaarschuwde agenten zagen de Duister even later rijden op de Dr. Schaepmanlaan in Velp en hielden hem aan. De man bekende en is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. (09-034314)


---

Beschonken Dierense aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 15-3-2009 12:31:59

DIEREN - Een 55-jarige vrouw uit Dieren is vrijdagavond 13 maart door de politie aangehouden nadat ze op de Groen van Prinstererstraat in haar woonplaats betrokken was geraakt bij een aanrijding. De Dierense wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Bovendien was de vrouw gewond geraakt en moest ze voor controle naar het ziekenhuis. Rond half negen reed de Dierense met haar brommobiel van de Van Hogendorpstraat de Groen van Prinstererstraat op en zou daarbij de macht over het stuur zijn verloren. Vervolgens botste de vrouw tegen een geparkeerde auto. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de vrouw waarop. Bij een ademonderzoek werd vastgesteld dat de vrouw bijna drie keer zoveel had gedronken als is toegestaan. (09-034400)


Vrouw aangehouden na vernieling en bedreiging

Publicatiedatum: 15-3-2009 12:31:20

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Vredenburg heeft de politie vrijdagavond 13 maart een 22-jarige vrouw aangehouden wegens vernieling en bedreiging. De Arnhemse zou tijdens een ruzie met haar 31-jarige ex-vriend tuinmeubilair hebben vernield. Ook zou ze haar ex-vriend met de dood hebben bedreigd. De 31-jarige man riep de hulp in van de politie en trof de vrouw in de tuin van de woning aan. Daar werd ze aangehouden. Door de 31-jarige man is aangifte gedaan. De vrouw is later na verhoor vrijgelaten en had de aantijgingen bekend. De aanleiding tot de ruzie zou te maken hebben met het verbreken van de relatie. Justitie besloot de Arnhemse te dagvaarden. (09-034449)