Politie Gelderland-Midden

Overval op Arnhemse woning

Publicatiedatum: 15-3-2009 12:36:57

ARNHEM - Een 57-jarige Arnhemmer en zijn 32-jarige zoon zijn in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart in hun woning in de wijk Het Broek overvallen. Voor zover bekend raakte geen van beiden daarbij gewond.

Volgens de 57-jarige man waren rond half twee drie gemaskerde en gewapende mannen de woning binnengekomen. Een van hen zou een pistool of iets wat daarop leek hebben gehad, een ander zou een steekwapen hebben gehad. Tijdens een schermutseling zou de 32-jarige zoon klappen hebben gekregen maar dat leidde niet tot zichtbare verwondingen. De daders zouden er uiteindelijk met een fiets van de bewoners vandoor zijn gegaan. Wat er zich precies in de woning heeft voorgedaan is nog niet duidelijk en wordt nog nader onderzocht.
(09-034893)


---

Jongeren opgepakt na inbraak in verzorgingstehuis
Publicatiedatum: 15-3-2009 12:36:24

ARNHEM - Vier jongens in de leeftijd van 16 en zeventien jaar zijn zaterdagavond in Arnhem door de politie opgepakt op verdenking van inbraak in een verzorgingstehuis in de wijk Vredenburg. Personeel van het tehuis waarschuwde rond kwart voor elf de politie nadat er verdachte geluiden waren gehoord. Toen politieagenten even later aankwamen zagen zij de vier jongens wegrennen. Na een korte achtervolging te voet slaagden de agenten erin het viertal aan te houden. In het tehuis bleken enkele ruiten en deuren te zijn vernield. De vier jongens, afkomstig uit Arnhem en Elst, zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(09-034826)


---

Confrontatie tussen voetbalsupporters voorkomen
Publicatiedatum: 15-3-2009 12:35:34

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zaterdagavond 14 maart een confrontatie tussen twee groepen voetbalsupporters weten te voorkomen. Daarbij zijn geen aanhoudingen verricht. Voorzover bekend raakt er ook niemand gewond. Rond half zes dreigde een treffen tussen een groep van naar schatting 30 supporters van NAC met een groep van ongeveer 50 supporters van Vitesse. De politie wist dit te voorkomen door de partijen te scheiden. Daarbij werd enkele malen gebruik gemaakt van de lange wapenstok. Nadat de NAC-supporters waren vertrokken keerde de rust weer terug.
(09-034745)


Pizzakoerier beroofd

Publicatiedatum: 15-3-2009 12:34:47

ARNHEM - Een zeventienjarige pizzakoerier uit Arnhem is zaterdagavond op de Conradweg op het industrieterrein Het Broek in zijn woonplaats beroofd van zijn geld. De jongen was daarbij met de schrik vrij gekomen. Volgens het slachtoffer was hij even voor tien uur op weg om een bestelling af te leveren toen hij op de Conradweg werd aangesproken door een nog onbekende jongen. Die eiste onder dreiging van een steekwapen geld van de Arnhemmer. Vervolgens ging zijn belager er met de buit vandoor richting Presikhaaf. Het zou gaan om een blanke jongen van 18 a 19 jaar met donkere kleding aan. De jongen zou een opvallende grote neus hebben en had zijn gezicht gedeeltelijk bedekt met een sjaal en capuchon. De politie stelt een onderzoek in en roept daarbij getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(09-034799)


---

Toezicht en handhaving in uitgaansgebied: acht aanhoudingen
Publicatiedatum: 15-3-2009 12:34:06

ARNHEM - De politie heeft het in het weekeinde tussen vrijdag 13 en zondagochtend 15 maart in het uitgaansgebied in de Arnhemse binnenstad acht aanhoudingen verricht in verband met geweld, niet voldoen aan een bevel van de politie, baldadigheid en belediging van agenten. Voor zover bekend raakte bij de incidenten niemand gewond.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Korenmarkt een twintigjarige Arnhemmer opgepakt op verdenking van zijn betrokkenheid bij een vechtpartij. Een andere Arnhemmer, eveneens twintig jaar, die zich met de aanhouding bemoeide en weigerde weg te gaan op bevel van de politie werd daarbij ook aangehouden.
In de nacht van zaterdag op zondag werden omstreeks drie uur op de Pauwstraat een 36-jarige man uit Wateringen en een 20-jarige man uit Ederveen aangehouden. De man uit Wateringen werd opgepakt toen agenten bij een dreigende vechtpartij wilden ingrijpen. Daarbij zou de Wateringer de agenten hebben uitgescholden en bedreigd met geweld. Toen hij vervolgens werd aangehouden verzette hij zich. De Erdervener meende zich met de aanhouding te moeten bemoeien en weigerde weg te gaan nadat de politie hem dat bevolen had. Daarop werd ook hij aangehouden.

Diezelfde nacht werden rond vier uur op het Stationsplein een 21-jarige Edenaar en een 25-jarige man uit Lunteren aangehouden wegens baldadigheid. De twee maakten deel uit van een groep die zich op de Korenmarkt hadden misdragen. De groep werd onder begeleiding van enkele agenten weggestuurd. Op het Stationsplein begonnen de twee tegen diverse voorwerpen aan te trappen, waarop ze werden aangehouden. Tussen vijf en zes uur in de ochtend werden nog een 26-jarige man uit Lathum en een 18-jarige Arnhemmer opgepakt wegens belediging van agenten. De twee vonden het nog om bij sluitingstijd van horecazaken aan de Varkensstraat en het Jansplein agenten uit te schelden ten overstaan van omstanders. Alle verdachten zijn inmiddels na het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten. (09-034502 / 034510 / 034923 / 034942 / 034944 / 034962 / 034960)