Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.45 uur

Utrecht, 15-03-2009

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Op zaterdag 14 maart zijn er meerdere winkeldieven aangehouden.

Zo kreeg de politie om ongeveer 14.30 uur een melding van een winkeldiefstal aan de Roelantdreef. Hier zou een vrouw onder andere medicijnen en tijdschriften uit een winkel hebben gestolen. Een personeelslid zag dat de vrouw een aantal goederen uit de winkel in een tas had gedaan en zonder te betalen de winkel wilde verlaten. De medewerker sprak de vrouw hierop aan en belde direct de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, is de vrouw aan hen overgedragen en aangehouden. Zij bleek voor 59 euro aan goederen te hebben gestolen. De 49-jarige vrouw uit Utrecht bekende de diefstallen te hebben gepleegd en deed afstand van de gestolen goederen. Zij kreeg een winkelverbod van een jaar uitgereikt.


---

Op zaterdagmiddag 14 maart is aan de St. Jacobsstraat een 34-jarige man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een week eerder, op 7 maart, had de man zich in de winkel schuldig gemaakt aan winkeldiefstal. Toen winkelpersoneel zag dat de man zijn eigen broek had verruild voor een nieuw exemplaar, waarschuwden zij de beveiliging. De winkeldief wist toen echter te ontkomen. Toen de verdachte op 14 maart opnieuw dezelfde winkel inging, werd hij door het personeel herkend. Hij gedroeg zich wederom verdacht. Beveiligingspersoneel alarmeerde daarop de politie.

De politie confronteerde de winkeldief met de eerder opgenomen videobeelden van de diefstal op 7 maart. De man bekende toen dat hij inderdaad de broek had gestolen. Teggen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het fietsen zonder verlichting en het beledigen van een agent.

De 19-jarige fietser kreeg die nacht een bekeuring omdat zijn verlichting niet in orde was. Kennelijk was de man het niet eens met de bekeuring. Hij scholt de agenten vervolgens uit en vernielde zijn eigen fiets. De man is daarop aangehouden. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Pas nadat agenten hem hadden gedreigd pepperspray te gebruiken, werkte de verdachte mee. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Overval woning

UTRECHT In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 maart heeft er omstreeks 00.35 uur een gewapende overval plaatsgevonden op een bewoner van een huis aan de Prinses Margrietstraat. De politie is op zoek naar getuigen.

De bewoner van het pand zat die avond in de woonkamer toen de ruit van zijn voordeur plotseling werd ingegooid. Opeens stond hij oog in oog met vier mannen die hun gezicht met mutsen en sjaals bedekt hadden. Een van hen droeg een vuurwapen bij zich. Terwijl de bewoner door hem en één van de andere overvallers werd bedreigd, doorzochten de andere twee mannen de woning. Vervolgens gingen zij onverrichter zake vandoor.

Getuigenoproep

De politie heeft deze overval in onderzoek en zoekt getuigen die mogelijk iets hebben gezien dan wel op een andere manier meer informatie kunnen verschaffen. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook anoniem via het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Onder invloed

UTRECHT Op zaterdag 14 maart is om ongeveer 21.30 uur een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Gemeentecontroleurs zagen op Tractieweg om ongeveer 21.20 uur een man op een bankje zitten. De man vertelde de gemeentemedewerkers dat hij had gedronken en dat hij drugs had gebruikt. Even later zagen de controleurs de man wegrijden in een auto. Daarop volgden zij hem en alarmeerden de politie. Agenten controleerden de 38-jarige man uit Maarssen aan de Bloemstede op alcoholgebruik. Een eerste blaastest wees inderdaad uit dat de man te veel had gedronken. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau en daar wees de ademanalyse 705 ug/l uit. De man kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd. Bovendien troffen agenten bij de man een grote hoeveelheid hasj aan. De drugs is in beslag genomen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.


----

UTRECHT - In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart is een 42-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen dat de automobiliste niet handsfree belde toen zij op de Amsterdamsestraatweg reed. Agenten gaven de automobiliste een stopteken. Aangezien de vrouw rook naar alcohol, moest zij een blaastest afleggen. Uit de eerste blaastest bleek dat zij inderdaad teveel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 705 ug/l uit. Zij kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd en bovendien een boete voor het niet handsfree bellen tijdens het autorijden.