Politie Gelderland-Zuid

Vijf keer rijden onder invloed, drie keer invordering rijbewijs

Culemborg, Millingen a/d Rijn, Nijmegen, Rumpt, 15-03-2009 o Zaterdagavond en nacht zijn er in de regio 5 personen aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij drie van hen werd het rijbewijs ingevorderd.

Bij een controle in Culemborg, om 04.15 uur blies een 24-jarige man op de ademtest een F. Hierop is hij aangehouden. Op het bureau blies de man bij de ademanalysetest 520 ug/l. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Op de Palumbusstraat werd zaterdagnacht een 20-jarige man gecontroleerd op alcohol. De 20-jarige blies 315 ug/l, wat voor een beginnend bestuurder ruim drie keer de toegestane hoeveelheid is. De man is later weer heengezonden met proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Millingen aan de Rijn

In Millingen aan de Rijn werd een 60-jarige man aangehouden, omdat hij teveel had gedronken. De man blies 385 ug/l. De man werd zaterdagnacht weer heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Nijmegen

In Nijmegen merkten agenten een automobiliste op op de St. Annastraat. Zij slingerde over de weg en veroorzaakte meerdere keren bijna een aanrijding. De agenten hebben haar staande gehouden en al snel werd duidelijk dat zij teveel gedronken had. Op het bureau blies de 46-jarige vrouw uit Molenhoek 860 ug/l. Haar rijbewijs werd hierop ingevorderd.

Rumpt

Rond 00.30 uur werd bij een controle in Rumpt een 34-jarige man aangehouden. Bij de blaastest op straat blies de man een F. Op het politiebureau blies de man 760 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Ook bij hem werd het rijbewijs ingevorderd. De 34-jarge zal vermoedelijk een EMA-cursus moeten volgen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

(15)

Laatst gewijzigd 15-03-2009 13:33 | © Regio Gelderland-Zuid |