Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 en 15 maart 2009



Gewapende overval
Enschede

Op zaterdag 14 maart omstreeks 20.15 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een tankstation aan de Deurningerstraat in Enschede.

Omstreeks 20.15 uur werd een medewerkster van een tankstation aan de Deurningerstraat overvallen door een man, die zijn gezicht verborgen hield achter een sjaal. De man eiste geld en bedreigde de medewerkster met een mes. De medewerkster heeft toen de overvaller geld meegegeven. De man verliet hierna direct het tankstation en ging er vandoor met het geld. De overvaller is vermoedelijk lopend verdwenen in de richting van het centrum. De politie onderzoekt de zaak en is benieuwd of er getuigen zijn, die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen zich melden via tel. 0900-8844, politie Twente of via 0800-700 Meld Misdaad Anoniem. (09-029440)

Man weigert rekening te betalen

Hengelo

Een gast van een horecagelegenheid in Hengelo weigerde de rekening te betalen. De man is toen door de politie meegenomen naar het politiebureau, waar hij is ingesloten.

Op zaterdag 14 maart omstreeks 17.10 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een gast in een horecagelegenheid aan het Stationsplein in Hengelo weigerde om zijn rekening te betalen. De 59-jarige man afkomstig uit Rotterdam had iets gegeten en gedronken, maar wilde niet betalen. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld. (09-029389)

Rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Op de Twekkelerweg in Hengelo werd in de nacht van zaterdag op zondag een automobiliste aangehouden i.v.m. rijden onder invloed.

Een 47-jarige automobiliste uit Enschede is haar rijbewijs kwijtgeraakt, nadat was gebleken dat ze teveel alcohol genuttigd had. Omstreeks 0.55 uur werd ze op de Twekkelerweg in Hengelo gecontroleerd. De blaastest gaf 1,42 promille aan, waarop haar rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-029546)

Man vlucht voor politiecontrole

Enschede

Een 39-jarige automobilist uit Enschede sloeg op de vlucht, nadat hij zag dat de politie verkeer aan het controleren was bij de rotonde naast het Dishhotel in het centrum van Enschede in de nacht van 14 op 15 maart.

De politie zag dat een automobilist keerde toen hij waarnam dat de politie een verkeerscontrole hield. De politie volgde de man, die met hoge snelheid vluchtte met zijn auto. Na een korte achtervolging door het centrum van Enschede, waarbij hard werd gereden, werd de automobilist tot stoppen gedwongen op de Wenninkgaarde. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld o.a. i.v.m. verder verhoor. Het rijbewijs van de man is ingevorderd i.v.m. het gevaarlijke rijgedrag dat hij vertoonde. (09-029563)

Rijbewijs snorfietser ingenomen

Holten

I
Een 18-jarige snorfietser is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat de blaastest die hij moest ondergaan i.v.m. een alcoholcontrole op de Espelodijk in Holten uitwees dat hij teveel alcohol had genuttigd.

Op zondag 15 maart omstreeks 05.10 uur werd een 18-jarige snorfietser uit Holten gecontroleerd op het gebruik van alcohol op de Espelodijk in Holten. De blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 1,3 promille. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-029601)

Zakkenrollen

Enschede

Op zaterdag 14 maart zijn er bij de politie in Enschede 5 aangiftes opgenomen i.v.m. zakkenrollerij in de omgeving van het H.J. van Heekplein.

Tussen 13.00 en 15.30 uur zijn op zaterdag 14 maart zijn er meerdere mensen beroofd van hun portemonnee. In totaal hebben 5 personen aangifte gedaan van vermissing van hun portemonnee. Deze personen zijn allemaal in de omgeving van het H.J. van Heekplein hun portemonnee kwijtgeraakt, zonder dat ze dit gemerkt hebben. (09-029342)

Getuigenoproep i.v.m. aanranding

Almelo

De politie is op zoek naar getuigen i.v.m. een aanrandingszaak in de wijk de Schelfhorst in de nacht van zaterdag 14 maart op zondag 15 maart.

Een Almelose vrouw fietste op zondag 15 maart omstreeks 02.15 uur te hoogte van de school aan de Buitenhof in de wijk de Schelfhorst in Almelo toen een bromfietser naast haar kwam rijden en haar aanraakte. De vrouw gaf aan de bromfietser te kennen dat hij dit niet moest doen en fietste door in de richting van Drakenstein. Ter hoogte van de cafetaria op het Binnenhof kwam de vrouw de bromfietser weer tegen. De bromfietser trok de vrouw toen van haar fiets. De fiets kwam hierdoor op de grond te liggen, maar de vrouw bleef overeind. De bromfietser raakte de vrouw wederom aan en deed haar onzedelijke voorstellen. De vrouw is op dat moment begonnen met schreeuwen. De bromfietser ging er toen vandoor in de richting van zebrapad en reed rechtdoor in de richting van de scholen. Het signalement van de bromfietser is: het betreft een kleine tengere jongeman, vermoedelijk niet ouder dan 20 jaar, blank uiterlijk, sprak Nederlands en droeg donkere kleding met een rode helm met vizier. Hij reed op een kleine bromfiets. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben of op basis van het signalement informatie hebben voor de politie. Deze informatie kan worden doorgegeven aan de Politie Twente, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook zal de politie een buurtonderzoek instellen naar deze zaak.(09-029557)

Verkeersongeval met letsel
Vriezenveen

Twee personen raakten gewond bij een eenzijdig auto-ongeval op de Aadorpweg in Vriezenveen.

Op zaterdag 14 maart omstreeks 04.30 uur is een auto door nog onbekende oorzaak op de Aadorpweg in Vriezenveen tegen een boom gereden. De automobiliste, een 21 jarige vrouw uit Hardenberg reed vanuit Almelo in de richting van Vriezenveen. In een flauwe bocht naar rechts heeft de vrouw met haar rechterwielen de berm geraakt. Hierna is de auto de rijbaan weer opgedraaid en tegen de boom geklapt die aan de linkerkant van de weg stond. De bestuurster en een inzittende een 22-jarige man uit Vriezenveen raakten beiden gewond en zijn per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze door de brandweer uit de auto waren bevrijd. De verkeersongevallenanalyse van de politie Twente onderzoekt de toedracht van het auto-ongeval. (09-029198)

Piratenzender uit de lucht gehaald. Markelo

Op vrijdag 13 maart is de geheime zender Dubbel en Dwars die werd uitgezonden vanuit Markelo uit de lucht gehaald.

In Markelo is vrijdagavond 13 maart omstreeks 19.15 de geheime zender Dubbel en Dwars uit de lucht gehaald. De zender en de versterker die door de piratencombinatie werden gebruikt zijn in beslag genomen. Aan de piratencombinatie is een dwangsom is opgelegd. (09-029072)

Man in bezit van harddrugs is opgepakt Deurningen

Een 25-jarige bezoeker van een horecagelegenheid in Deurningen is door de politie opgepakt i.v.m. het feit dat hij in het bezit was van harddrugs.

Op vrijdag 13 maart omstreeks 15.00 uur is in een horecagelegenheid in Deurningen een 25-jarige bezoeker uit Hengelo aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs. Bij de man werden zakjes met wit poeder aangetroffen. De man is meegenomen voor verhoor naar het bureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld. (09-029009)

Man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal Borne

De politie heeft op vrijdag 13 maart een 36-jarige man afkomstig uit Alkmaar in Borne weten aan te houden, nadat hij even hiervoor vermoedelijk goederen had weggenomen uit een winkel aan de Nieuwe Markt in Borne.

Op vrijdag 13 maart omstreeks 16.50 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat een winkeldief actief zou zijn in Borne. Personeel en klanten van een winkel aan de Nieuwe Markt hadden gezien dat een man zich verdacht gedroeg en er vandoor ging toen een verkoopster de man aansprak. De politie kon de verdachte man even later aanhouden in Borne aan het Blauwgras. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld. (09-029028)

Rijbewijs ingevorderd
Almelo

Het rijbewijs van een 21-jarige automobilist is ingevorderd, nadat een eerste blaastest uitwees dat de man teveel alcohol had genuttigd en nadat hij was overgebracht naar het bureau hij alle medewerking aan een tweede blaastest weigerde.

Op zaterdag 14 maart omstreeks 01.55 uur is een 21-jarige automobilist uit Almelo op de Wiekslagen in Almelo gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De eerste blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. De man werd meegenomen naar het bureau, waar hij zich vervelend gedroeg en alle medewerking aan een tweede blaastest weigerde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. (09-029165)

Verkeersongeval i.v.m. rijden onder invloed van alcohol Enschede

Op zaterdag 14 maart reed een man uit Enschede op de Bruggertstraat in Enschede vlak voor de kruising met de Usselerrondweg met zijn auto tegen een verkeersbord.

Op 14 maart omstreeks 02.35 uur reed een 46-jarige automobilist met zijn auto tegen een verkeersbord. De man verkeerde onder invloed van alcohol, maar weigerde mee te werken aan en bloedproef of blaastest. De man is ter ontnuchtering ingesloten in de dronkemanscel van het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-029168)