Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd en overige drankrijders


De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 24-jarige beginnend bestuurder uit Apeldoorn ingevorderd. Zijn rijgedrag en alcoholgebruik in het verkeer gaven aanleiding hiertoe. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Surveillerende agenten in een onopvallende surveillancewagen zagen een automobilist met hoge snelheid over de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn rijden. Ze besloten hem te volgen en zagen dat hij aan het bumperkleven was en even verder door rood licht reed. Zij lieten hem stoppen en roken dat hij gedronken had. De 24-jarige beginnend bestuurder blies op het politiebureau 1.0 promille. Zijn rijbewijs werd opgemaakt en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Voor de overtredingen kreeg hij enkele boetes.


In de nacht van zaterdag op zondag 15 maart bleken meer mensen met drank op in de auto te rijden. Zo werden nog drie mannen en een vrouw, allen uit Apeldoorn aangehouden. Hun promillage varieerde van 0.3 (beginnend bestuurder) tot 1.8 promille. Dit betrof een 38-jarige Apeldoorner wiens rijbewijs dan ook werd ingevorderd. Men een boete of een proces-verbaal èn een rijverbod werden de overtreders weer in vrijheid gesteld.


Apeldoorn - fietsendiefstal


De politie heeft bij twee verschillende incidenten vier Apeldoorners aangehouden voor diefstal dan wel heling van gestolen fietsen.


De politie kreeg omstreeks 00.45 uur een melding dat drie mannen met op slot staande fietsen over de 1e Wormenseweg in Apeldoorn liepen. Aan de hand van het signalement en de looprichting werden korte tijd later drie Apeldoorners (17, 24 en 37 jaar) aangehouden. Bij één van hen werden thuis een op slot staande fiets aangetroffen. Deze zou net van een junk gekocht zijn. De fiets is meegenomen en de verdachten zijn ingesloten voor verhoor.


Kort daarna trof de politie in het centrum een 17-jarige Apeldoorner op een damesfiets aan. Hoeft niet gek te zijn, maar er zat geen sleuteltje in het slot en dit bleek ook doorgeslepen te zijn. De jongen werd aangehouden en verklaarde de fiets gekocht te hebben voor een gering bedrag. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en in beide gevallen wordt een onderzoek naar de rechtmatige eigenaren ingesteld.


Apeldoorn - huiselijk geweld


De politie heeft zaterdagmiddag 14 maart in Zevenhuizen in Apeldoorn een 36-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had zijn vriendin ernstig mishandeld.


De politie kreeg rond het middaguur een melding van een mishandeling warbij het slachtoffer zich in het toilet had opgesloten. De gealarmeerde politie trof in de woning verder niemand meer aan en ontfermde zich over de vrouw. Zij had doktershulp nodig. De verdachte werd korte tijd later elders aangetroffen en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.
In verband met de privacy van het slachtoffer worden verder geen mededelingen gedaan.


Apeldoorn - lastige roker


De spoorwegpolitie heeft zaterdag 14 maart assistentie gevraagd van de Apeldoornse politie in verband met een lastige reiziger. De man, een 41-jarige Pool, bleek geen treinkaartje te hebben, rookte in de trein en wenste zich niet aan de regels te houden.


De Apeldoornse politie werd omstreeks 10.00 uur op de hoogte gesteld over de lastige Pool. Ook op het perron wenste hij zijn sigaret niet uit te doen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en voor de overtredingen kreeg hij van de spoorwegpolitie een bekeuring.


Apeldoorn - ruit ingegooid met fles


De politie heeft naar aanleiding van een belletje in de nacht van zaterdag op zondag 15 maart vier tieners aangehouden in het centrum voor vernieling van een ruit. Tijdens het verhoor op het politiebureau bleek één van hen met een fles en ruit te hebben ingegooid.


De politie kreeg even na 01.00 uur een melding over glasgerinkel in de Spijkerstraat. Er bleek een ruit gesneuveld te zijn en aan de hand van de signalementomschrijving werden even later vier tieners aangehouden voor onderzoek. Tijdens het verhoor bleek een 16-jarige Apeldoorner een lege drankfles tegen de ruit te hebben gegooid die hierdoor sneuvelde. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - bedreiging agenten


De politie maakt proces-verbaal op tegen een 49-jarige Apeldoorner. Hij beledigde tijdens zijn stapavond politiemensen en bedreigde hen met de dood.


Het incident deed zich in de nacht van zaterdag op zondag 15 maart in de binnenstad voor. Zonder enige aanleiding begon de man agenten te beledigen. Ook bedreigde hij hen met de dood en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Wenum Wiesel - mountainbiker in sloot


Een 61-jarige man uit Emmen heeft zaterdagavond 14 maart in Apeldoorn een blackout gehad en is met zijn fiets in een sloot langs de Zwolseweg beland. Hij raakte verder niet gewond.


De politie kreeg even na 18.00 uur een melding over het ongeval. De Emmenaar kon zich niets van het gebeurde herinneren en bleek ook geen persoonlijke gegevens bij zich te hebben. Gelukkig kwam hij weer bij zijn positieven en kon het telefoonnummer van in Apeldoorn verblijvende vrouw opgeven. Hij werd naar haar toe gebracht omdat de vrouw geen vervoerd had.


De politie adviseert hardlopers, bikers, racefietsers of ruiters die alleen op pad gaan omdat altijd persoongegevens bij zich te hebben en een telefoonnummer dat in noodgeval gebeld kan worden.


Einde berichten.



---- --