Politie Noord- en Oost Gelderland

Lochem - onderzoek naar vernielingen


De politie zoekt getuigen van twee vernielingen door één en dezelfde jongeman. Deze vonden in de nacht van zaterdag op zondag 15 maart rond 01.15 uur plaats op de Nieuwstraat in Lochem.


De vernieling van een ruit van een bedrijf aan de Nieuwstraat werd gepleegd door een ongeveer 18-jarige jongeman met donkerblond stekelig haar. Een getuige melde dit aan de politie. Ook was de jongen verantwoordelijk voor het vernielen van een spiegel van een geparkeerde auto aan dezelfde straat. Hierdoor ontstond ook lakschade. Een onderzoek naar de verdachte had nog geen resultaat en misschien zijn er getuigen die meer weten. De politie is te bereiken via 0900 - 8844.


Wilp (Gld) - glaasje op


Een 41-jarige inwoner uit Twello is zaterdagmiddag 14 maart bekeurd omdat hij onder invloed een auto bestuurde.


Surveillerende agenten voerden aan het eind van de middag een steekproef uit en controleerden de man op de Molenallee in Wilp. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 0.6 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod.


Zutphen - bejaarde pleegt winkeldiefstal


Een 84-jarige Zutphenaar is zaterdag 14 maart bij een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen aangehouden voor winkeldiefstal. Hij bleek meerdere artikelen niet te hebben betaald.


De man werd omstreeks 19.20 uur betrapt. Hij had ondermeer vleeswaren, zoetjes en andere spulletjes in zijn zakken gedaan. Andere boodschappen rekende hij wel af. De man werd door winkelpersoneel aan de politie overgedragen. Hij krijgt een winkelverbod en over de strafafdoening wordt overleg met justitie gepleegd.


Zutphen - Politie onderzoekt openlijke geweldplegingen


Drie in Zutphen verblijvende jongeren zijn zaterdagavond 14 maart in verzekering gesteld, nadat zij aan het eind van de middag door marktkooplieden op winkeldiefstal waren betrapt en één van hen zich tijdens zijn aanhouding verzette. Twee van hen blijken eerde op de middag betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van NS-personeel.


De drie waren even na 16.00 uur door een marktkoopman betrapt op de diefstal van een snoepboeket bij een kraam. Ook bleek één van hen een trui op de markt te hebben gestolen. Diverse marktkooplieden gingen achter de verdachten aan. In de Proostdijsteeg werden de drie jongeren ingehaald. Inmiddels waren de marktmeester en medewerkers van de THOR (Toezichthouders Openbare Ruimten) ook aanwezig. Duidelijk was dat de jongens er vandoor wilden. Toen één van de Thor-medewerkers een verdachte aanhield werd hij geschopt. Z'n maatje had inmiddels de benen genomen en met hulp van de marktkooplieden konden twee verdachten aan de politie worden overgedragen. De andere jongeman werd later op de avond aangehouden.
De jongeren worden ook verdacht eerder op de middag op het station betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van NS-personeel. Zij hadden zich misdragen in een trein en NS-personeel was hierop door een reiziger geattendeerd. Toen men de jongens aansprak reageerde één van hen zeer agressief en viel de NS-man aan. Bij de vechtpartij die ontstond bemoeide zich ook diens maatje. Ze zagen kans om te vluchten, maar aan de hand van de signalementomschrijving blijken zij de later aangehouden verdachten te zijn.
De verdachten in de leeftijd van 17,19 en 21 zijn in verzekering gesteld. De politie moet nog meerdere betrokkenen en getuigen horen en maakt proces-verbaal op.


Epse - woninginbraak


Tijdens afwezigheid van de bewoners van een pand aan de Lochemseweg in Epse is ingebroken. Men mist in ieder geval zilveren gebruiksvoorwerpen.


De inbraak werd zaterdag 14 maart aan het begin van de middag ontdekt. De voordeur was geforceerd en de hele woning bleek doorzocht. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Einde berichten



---- --