Politie Zaanstreek-waterland

Inbraken in Waterland

Purmerend, 15-03-2009 o In Purmerend en omgeving zijn het afgelopen weekend zeven (pogingen tot) woninginbraken gepleegd. Een bewoner van een huis aan Achelpad in Purmerend merkte zaterdagmiddag dat geprobeerd was bij hem in te breken. Het is de inbreker niet gelukt de woning binnen te komen. Zaterdagmiddag is op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan Drontermeer in Purmerend. Het huis in helemaal doorzocht. Of sprake is van een buit is nog niet duidelijk.

Inbrekers hebben in een woning aan de Kanaaldijk in Watergang de boel overhoop gehaald. Ze kwamen binnen door een raam te forceren. Alle verdiepingen zijn doorzocht. Of de dader(s) ook spullen heeft meegenomen is nog niet duidelijk.

Zaterdagavond zijn drie inbrekers in een woning aan de Aletta Jacobsstraat in Purmerend op heterdaad betrapt door de bewoners. Het drietal maakte zich meteen uit de voeten en is nog niet gevonden. Een tas met gestolen spullen uit de woning werd verderop teruggevonden. De politie heeft sporenonderzoek verricht.

Dat deed de afdeling forensische opsporing ook na een woninginbraak aan Elger in Monnickendam, zaterdagavond. Een oplettende buurman zag een verdacht persoon rondlopen bij de woning waar, zo bleek achteraf, was ingebroken. Hij belde de eigenaar van de woning die prompt 112 belde. Twee dure elektrische apparaten stonden nog buiten, klaar om ingeladen te worden, maar de dader vluchtte snel weg.

Zaterdagavond kreeg de politie de melding dat zou zijn ingebroken in een woning aan de Kabajastraat in Purmerend. Na inspectie bleek dat het bij een poging tot inbraak is gebleven. Aan de Spaarnestraat in Purmerend werd diezelfde avond in een woning ingebroken door aan de achterzijde een ruit in te gooien. Omdat de bewoner niet thuis was op het moment van de melding, is niet duidelijk of spullen uit de woning ontbreken.