Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 15-03-2009

Aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie hield zaterdag even voor middernacht een 47-jarige vrouw uit Rijsbergen aan op het Van Coothplein voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat ze teveel had gedronken. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 825 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 10 uur en het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Een aanhouding tijdens rustige uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag was het rustig in de binnenstad. Er is een aanhouding verricht. Een 15-jarige jongen uit Breda wilde even na middernacht in een horecagelegenheid in de Vismarktstraat betalen met een vals bankbiljet. Het personeel riep de politie erbij. De jongen bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij is aangehouden. Het biljet is in beslag genomen voor onderzoek en de jongen is met een bekeuring overgedragen aan zijn ouders.

Bestuurder gewond bij eenzijdig ongeval

RIJSBERGEN: Zaterdag gebeurde er even na 12.00 uur een ongeval op de Hellegatweg. Een getuige verklaarde dat de auto in de berm terecht kwam en vermoedelijk overcorrigeerde, waardoor hij aan de andere zijde tegen een boom aan reed en in de berm tot stilstand kwam. De 27-jarige bestuurder uit Rijsbergen raakte bij het ongeval bekneld in zijn voertuig. In eerste instantie werd de traumahelikopter opgeroepen, maar die werd al snel geannuleerd, aangezien het slachtoffer met behulp van de brandweer en het ambulancepersoneel uit het voertuig kon worden geholpen. Hij is per ambulance naar het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht gebracht voor behandeling. Over zijn verwondingen is niets bekend.

Twee aanhoudingen bij alcoholcontrole

BREDA: De politie hield zaterdag tussen 17.00 uur en 24.00 uur een alcoholcontrole op de Backer en Ruebweg. Hierbij zijn 477 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Een 36-jarige Bredanaar spande de kroon. Hij blies na zijn aanhouding een uitslag van 890 ug/l op het ademanalyseapparaat. Het rijbewijs van de
bestuurder was al eerder ingevorderd in verband met rijden onder invloed. In verband met openstaande boetes is ook de bus waarin hij reed in beslag genomen. De man kreeg een rijverbod van 13 uur en is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Laatst gewijzigd 15-03-2009 14:57 | © Regio Midden en West Brabant |