Politie Noord- en Oost Gelderland

's-Heerenberg- pannen op vuur


De brandweer is zaterdagochtend 14 maart uitgerukt naar een woning aan de Hoge Distelweg in 's-Heerenberg. De bewoner had een prakje opgezet en was in slaap gevallen.


De melding kwam even na 08.30 uur. Een buurtgenoot ontdekte rookontwikkeling in de woning. De brandweer sloeg een ruitje in om binnen te komen en trof de bewoner slapend aan terwijl er twee pannen op het vuur stonden. De inhoud van één had juist vlam gevat. De brandweer had het vuurtje snel onder controle en bracht de bewoner naar buiten. Hier werd hij door ambulancepersoneel nog even onderzocht omdat hij mogelijk rook ingeademd had. De woning liep rookschade op waarvoor Salvage is gewaarschuwd.


Aalten / Stokkum - hardrijders


Twee automobilisten zijn zaterdag 14 maart door de politie aangehouden omdat zij wel erg hard reden. Van één van hen is het rijbewijs ingevorderd.


Agenten hielden om 14.40 uur een snelheidscontrole op de Hamelandroute onder Aalten. Een 51-jarige automobilist uit Lichtenvoorde passeerde de radar en daar waar hij 80 mocht rijden, reed hij bijna 130. Toen men de man had laten stoppen blek hij ook naar drank te ruiken. De ademanalyse op het politiebureau gaf 0.6 promille aan. Voor beide feiten kreeg hij een boete.


Een 39-jarige man uit de gemeente Montferland heeft zaterdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten zagen de man met hoge snelheid over een 30 km weg rijden en op de Peeskesweg haalde hij zo'n 120 km per uur. De man werd aangesproken en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


Etten - vast in de struiken


Een 40-jarige man uit Ulft bleek in de nacht van zaterdag op zondag 15 maart teveel gedronken te hebben. Hij belandde met zijn bestelbus langs de Slingerparallel in Etten in de struiken.


De politie kreeg een melding van het incident even na middernacht. De man probeerde met zijn bestelbus uit de berm met struiken te komen, maar dit lukte niet. Hij had teveel gedronken en op het politiebureau blies hij 1.6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Lichtenvoorde - geen rijbewijs, zeven dagen zitten


Agenten hebben zondagochtend 15 maart in Lichtenvoorde een 31-jarige Doetinchemmer aangehouden. Bij controle bleek hij geen rijbewijs te hebben en hij moest nog en straf van zeven dagen uitzitten.


Surveillerende agenten controleerden om 01.40 uur op de Schatbergweg in Lichtenvoorde een auto. Het voertuig bleek niet verzekerd en de bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Ook stond hij nog gesignaleerd om en straf uit te zitten. De rest van de nacht bracht hij in een politiecel door in afwachting van transport naar een locatie waar hij de rest van zijn straf moet uitzitten.



---- --