Ingezonden persbericht


Stadsherstel Amsterdam N.V.


- Persbericht -


12 maart 2009

Leticia's One Woman Latin Band in Museum Werf 't Kromhout

Museum vanaf 12 uur open voor bezoekers

Stadsherstel Amsterdam organiseert komende zondag 15 maart een uniek, gratis toegankelijk concert in Museum Werf 't Kromhout. Eén performer, Leticia Bal, voert live met behulp van de computer latin-arrangementen voor een hele band uit. Net als iedere derde zondag van de maand is Museum Werf 't Kromhout die dag vanaf 12 uur opengesteld voor bezoekers.

One Woman Latin Band

Leticia Bal is een One Woman Latin Band. Zij speelt op marimba, flessenorgel, tang tang en fruitschalenxylofoon. Het klinkt alsof het publiek meerdere muzikanten hoort, maar Leticia speelt zelf alle instrumenten live, solo, ter plekke. Met behulp van een klein apparaatje, het 'loopstation', dat opneemt en afspeelt tegelijk, speelt ze de verschillende instrumenten en zangpartijen laag voor laag in en speelt er daarna haar marimbamuziek overheen. Er ontstaat aldus ter plekke een hele band. Zowel voor het oor als voor het oog een exclusief en uniek gebeuren.

Stadsherstel Amsterdam

Stadsherstel Amsterdam N.V. verwerft, restaureert, onderhoudt en beheert voor het stadsbeeld karakteristieke panden, zonder winstoogmerk. Stadsherstel werd opgericht in 1956 toen de gemeente rigoureuze sloopplannen had met de binnenstad. Zij heeft in haar ruim 50-jarige bestaan zo'n 450 verkrotte panden gerestaureerd en tot gewilde woonhuizen gemaakt. Hiermee heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan de hernieuwde populariteit van de Amsterdamse binnenstad. De laatste jaren - zeker na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds, eind 1999 - ligt de nadruk niet meer speciaal op woonhuizen. Ook andere soorten monumentale panden komen in aanmerking om door de N.V. verworven te worden. Hierbij valt te denken aan kerken en industriële monumenten, als bijvoorbeeld scheepswerven, molens en gemalen.

Culturele locaties

Werf 't Kromhout is één van de negen bijzondere locaties van Stadsherstel, die verhuurd worden voor culturele activiteiten, zoals toneelvoorstellingen, concerten en exposities. Na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds is een aparte afdeling Exploitatie Bijzondere Locaties opgericht. Het doel is om dit soort locaties een succesvol tweede leven te geven, onder andere als cultuurzaal. Hiertoe zoekt Stadsherstel samenwerking met verschillende culturele instellingen.

Museum Werf 't Kromhout

Museum Werf 't Kromhout is gelegen aan de Nieuwe Vaart, een water waaraan in de 19e eeuw verschillende werven waren gevestigd. 't Kromhout was hiervan de grootste en modernste. Ook nu heeft het complex nog gedeeltelijk een werffunctie. De Westhal is in gebruik bij het scheepsreparatiebedrijf Van Amerongen. In de Oosthal - de oude werkplaats van de werf en de bakermat van de Kromhout Motoren Fabriek - heeft een gedeelte van de collectie van Museum 't Kromhout een prominente plek gekregen, waardoor een bijzondere sfeer is ontstaan. Deze hal kan gehuurd worden voor speciale gelegenheden als recepties, congressen, presentaties en nu dus ook om in het huwelijk te treden.

Leticia's One Woman Latin Band

Zondag 15 maart om 16.00 uur

Museum Werf 't Kromhout

Hoogte Kadijk 147

Toegang: vrijwillige bijdrage

Meer informatie: afdeling Exploitatie Bijzondere Gebouwen: zalen@stadsherstel.nl / 020-52 000 90