Voorjaarscollectie "Rosalind" halssieraden kleurrijk en lichtdragend

12/03/2009 08:32

Rosalind Jewelry

Op het wereldberoemde Internationale Filmfestival van Cannes wist ontwerpster Rosalind Suurland te schitteren tussen de "crème de la crème" op sieradengebied.

Op exposities op Paleis Het Loo in Apeldoorn en op Slot Zeist gaf ze afgelopen jaar ondermeer ook acte de présence.

De voorjaarscollectie 2009 van "Rosalind" staat in het teken van vooral

vrolijk kleurgebruik, creaties als kunstwerkjes, stijlvol en met daarnaast

een lichte draagbaarheid. De collectie is vanaf 15 maart in een aantal

galeries te bezichtigen.

Kunstwerkjes op zich

Onder de titel "les Colliers d'Art de Rosalind " presenteert de deels

in het Zuidfranse Cannes wonende Brabantse ontwerpster Rosalind Suurland - La Bruyère in haar voorjaarscollectie 2009 opvallende kleurrijke creaties. Ieder sieraad is een kunstwerkje op zich. Het zijn eenmalige ontwerpen met ieder een eigen naam, zoals "Azzura", "Black Pearl", "Blue Silver", "Goldfinger" en "Fleur Rose". Als

basismaterialen wordt gebruikt goud of zilver, parels en zijde die

afkomstig is uit alle delen van de wereld.

Vrouwelijk en charmant

Wat zijn de kenmerken die leiden tot de succesvolle stappen die "Rosalind" zet in de grote wereld van de sieraden? Rosalind Suurland is daar heel duidelijk in: "één van de beweegredenen zelf sieraden te ontwerpen is dat de bestaande sieraden vaak best zwaar om de hals hangen. Menigmaal zag ik dan ook dames die op een feestje na verloop van enige tijd al hun sieraad afdoen. Je merkt ook aan reacties van klanten dat ze de lichte draagbaarheid van mijn sieraden bijzonder op prijs stellen. Andere kenmerken van de collectie zijn ondermeer stijlvol en vooral vrouwelijk.

Opvallend is dat vooral mannen erg grote belangstelling tonen voor de ontwerpen, ze staan vaak opmerkelijk lang op exposities de sieraden te bewonderen, wellicht omdat ze vrolijk en charmant ogen", zegt Rosalind.

Groepsbezoek

In overleg kunnen groepen van maximaal 20 personen een bezoekje brengen aan haar showroom waarbij de ontwerpster onder het genot van een hapje en drankje persoonlijk tekst en uitleg geeft over de grote verscheidenheid aan ontwerpen.

Ook het ontwerpen van een "Rosalind" op basis van persoonlijke voorkeur kan dan besproken worden. Door een aantal vrouwelijke organisaties wordt van dit groepsbezoek gretig gebruik gemaakt.

Dat geldt ook voor gala-avonden van Rotary- en Lions Clubs waarbij door een veiling voor een goed doel een opmerkelijke creatie wordt aangeboden. Bij een dergelijke veiling in Nijmegen werd een "Rosalind" met een consumentenprijs van EUR 590 geveild voor uiteindelijk EUR 4.500.(1) Rosalind Suurland glimlachend: "dan moeten toch wel meerdere mensen de prijs van mijn sieraad steeds behoorlijk omhoog hebben gedreven.

Bij het groepsbezoek zullen we dat maar niet doen. . .".

Nieuwe draai gevonden na schaatscarrière

Rosalind Suurland ,voormalig showrijdster op het ijs, ontwierp en vervaardigde voor haar shows altijd zelf haar showkleding en bijbehorende sieraden. Jarenlang vormde ze de vrouwelijke helft van een ijsdanspaar dat in Nederland en in het buitenland optrad met showrijden. Liefhebbers herinneren zich ongetwijfeld nog haar optredens met haar otoenmalige schaatspartner, wereldkampioen professionals Joop van der Sluijs, op het World Press Photo Gala in Hilversum. In Studio 21 werd toen voor de eerste maal in Nederland opgetreden op een kleine ijsvloer in een feeëriek decor en onder begeleiding van het grote Metropole Orkest. Met de bijzondere creaties van halssieraden heeft Rosalind haar nieuwe draai en podium gevonden. . .

(1) Ondanks de vaak kostbare materialen die zijn verwerkt, blijven de halssieraden met prijzen van 390 tot 1500 euro betaalbaar.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl