Gemeente Tilburg

Concernstaf
Gemeentelijke Onderscheiding

2009094CS
Datum
12 maart 2009

Gouden speld van de gemeente Tilburg voor
De heer P.N.G. (Piet) de Cock, vanwege zijn 60- jarig jubileum als dirigent en koster voor parochie De Bron (voorheen Vredeskerk) in Tilburg.

E M B A R G O TOT ZONDAG 15 MAART 2009 ± 11.00 UUR.

Naam P.N.G. (Piet) de Cock
adres Outshoornstraat 1, 5041 KM te Tilburg
geboortedatum 11 september 1929
soort onderscheiding gouden speld van de gemeente Tilburg uitreiking door drs. M.A.H. Moorman, loco- burgemeester van Tilburg plaats/ tijd bij gelegenheid van zijn 60- jarig jubileum als dirigent en koster voor parochie De Bron (voorheen Vredeskerk) op zondag 15 maart 2009 na de Eucharistieviering van 10.00 uur, om ± 11.00 uur.

Bijzonderheden:
Het Parochiebestuur De Bron heeft de heer Piet de Cock voorgedragen voor een gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange activiteiten als dirigent, musicus/ organist en koster voor parochie De Bron (voorheen Vredeskerk). Sinds 1949 is Piet de Cock steun en toeverlaat van parochie De Bron. Hij was oprichter en dirigent van het mannen-, dames-, jongens-, meisjes-, en jongerenkoor, waarvan sinds 1988 alleen nog het dames- en mannenkoor onder zijn leiding bestaan. Hij verzorgde met de jeugdkoren diverse musicals en organiseerde zo'n 25 jaar lang de koorkampweek voor de jeugdkoren waar hij als koorkampleider verantwoordelijk was.
De heer De Cock was ook initiatiefnemer van het in de kerk brengen van Nederlandse kerkmuziek, was jarenlang de rechterhand van pastoor François op het gebied van de liturgie en was lid van de liturgiewerkgroep. Vanuit eigen drukkerij verzorgde hij het parochieblad, de misboekjes, de boekjes voor rouw- en trouwdiensten en vele andere periodieken. Jarenlang sierde hij de kerk met veelal eigen kweek uit de pastorietuin. Op zijn initiatief verzorgden de parochiële koren kerkdiensten, welke door de KRO op tv en radio zijn uitgezonden (komende radio-uitzending mei 2009). Naast zijn activiteiten voor parochie De Bron is de heer De Cock ook op diverse andere terreinen maatschappelijk actief. Zo was hij mede- oprichter en penningmeester van de Stichting van Hand tot Hand, een stichting met als doel hulp te bieden aan weeskinderen op Sri Lanka en begeleidt hij als organist al jaren de samenzang tijdens de liturgische vieringen op zaterdagavond in verzorgingstehuis Den Herdgang. Met de gemeentelijke onderscheiding wordt de waardering van het gemeentebestuur tot uiting gebracht.

Contactpersoon:
Mischa van Scheijndel, Concernstaf, telefoon 013 - 542 9234